Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Díky adventnímu kalendáři Europolu policie dopadla hledaného muže: Sexuálně napadl 6letou holčičku

Díky adventnímu kalendáři Europolu policie dopadla hledaného muže: Sexuálně napadl 6letou holčičku.
Díky adventnímu kalendáři Europolu policie dopadla hledaného muže: Sexuálně napadl 6letou holčičku.  (Autor: Europol)
Autor: ČTK, dce - 
9. prosince 2016
09:21

Nizozemská policie zadržela muže podezřelého z toho, že v roce 2008 v Británii sexuálně napadl šestiletou dívku. Muž byl dopaden i díky tomu, že se jeho snímek objevil v adventním kalendáři, který policejní agentura Europol sestavila z portrétů nejhledanějších uprchlíků před spravedlností na starém kontinentu, uvedla agentura AP.

Jak Europol ve čtvrtek uvedl, podezřelý sedmatřicetiletý Gustavo Martins Gomes byl zadržen již v úterý v amsterodamské restauraci, kde pracoval jako kuchař. K napadení malé dívky mělo dojít před osmi lety v jedné britské restauraci. Tehdy byl muž zadržen, nicméně následně propuštěn na kauci. Na policii se již nedostavil a spekulovalo se o tom, že utekl do Brazílie.

Zpravodajské služby nedávno odhalily, že byl podezřelý viděn v Portugalsku a Nizozemsku, Britové na něj proto vydali evropský zatykač a nedlouho na to následovalo zařazení na stránky nejhledanějších zločinců Europolu. Muž je nyní ve vazbě a čeká na své vydání do Británie.

V adventním kalendáři Europolu se každý den objevuje krátké video o jednom z nejhledanějších zločinců v Evropě, pokaždé hledaná osoba pochází z jiné země. Video týkající se České republiky bylo zveřejněno 6. prosince a hovoří o třiačtyřicetiletém Stanislavu Seidlovi, který má na svědomí vloupání do rodinných domů a může být ozbrojený a nebezpečný.

Díky adventnímu kalendáři Europolu policie dopadla hledaného muže: Sexuálně napadl 6letou holčičku. Díky adventnímu kalendáři Europolu policie dopadla hledaného muže: Sexuálně napadl 6letou holčičku. | Europol

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání