Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Martina (†35) vystřílela rodinu: Své děti zabila poslední, s mrtvolami pak ještě žila

Autor: shp - 
9. prosince 2016
06:20

V rakouském městě Böheimkirchen došlo k masakru, ze kterého běhá místním mráz po zádech. V jednom z domů vzala Martina R. (†35) do ruky historickou pistoli Walther PPK a zastřelila s ní mámu Mathildu (†59) i bráchu Petera (†41). Než obrátila zbraň proti sobě, zabila také tři vlastní děti. Ty ale žily déle než ostatní a pravděpodobně před smrtí věděly, že se schyluje k tragédii.

Kdy k vraždám přesně došlo, není jasné. Mrtvoly šesti lidí byly objeveny na začátku prosince až poté, co zaměstnavatel jedné z obětí nahlásil, že několik dní nepřišla do práce. Stejně tak se prošetřovalo, proč se ve škole neobjevily děti.

Michelle (†7), Fabian (†9) a Sebastian (†10) leželi u svých postelí. Server OE24 uvedl, že zemřeli při masakru až poté, co Martina zabila jejich babičku a strýčka. Martina se rozhodla pozabíjet celou rodinu. Neušetřila nikoho, kdo byl doma. Střelila dokonce i psa. Poté spáchala sebevraždu. Důvodem jejího běsnění byly podle všeho rodinné problémy a přepracování.

Podle sousedů rodina vypadala normálně, ale nebyla příliš přátelská a nestýkala se s nikým z města. Místem jejich bydliště byla bývalá restaurace, která se zavřela před několika měsíci. Případ vyvolal v Rakousku velkou vlnu zděšení. Policie ho stále vyšetřuje. Martina žila podle všeho s mrtvolami v domě nějakou dobu, než zbraň obrátila i proti sobě.

marianskelazne ( 8. června 2017 09:15 )

 V tom Rakousku je ale silencu, kolik tam je lids. zrud...kde se to tam bere?asi to ma i histor. koreny

valduk ( 9. prosince 2016 11:45 )

Nejdřív Temelínobijci, pak Fritzel, teď tahle ... divnej národ - no hlavně že "správně" volí prezidenta!

dandova ( 9. prosince 2016 11:05 )

"Mámu, bráchu, .....". Koukám, že v redakci zahájili inkluzi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání