Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zakopu je a zdědím miliony: Mladík z Ústí plánoval vraždu rodičů

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: ljš - 
8. prosince 2016
12:36

Pomsta a touha po penězích. To jsou podle policie motivy, kvůli kterým chtěl osmadvacetiletý Martin G. zavraždit své rodiče. Plánoval, že je zastřelí a jejich těla zakope. Naštěstí žádal o pomoc kamaráda, který ho policii udal.

„V tomto případu je stíhán osmadvacetiletý česky hovořící muž, který je obviněn z trestného činu vraždy ze zištných důvodů ve stadiu přípravy,“ potvrdil serveru Lidovky.cz, který na případ upozornil, policejní mluvčí Tomáš Hulan a dodal, že mladík je stíhán vazebně.

Podle serveru jsou mladíkovi rodiče úspěšní podnikatelé v bytovém interiéru. Syn pro ně v minulosti pracoval, před osmi lety se ale chytl špatné party, začal brát drogy a rodiče okrádat. Od té doby bydlí po kamarádech převážně v Praze a živí se příležitostně prodejem drog.

Ze svého neúspěchu ale viní právě rodiče, kteří přitom byli ochotni ho za předem určených podmínek vzít zpátky. To ale odmítl a rozhodl se, že je zlikviduje. Naplánoval si, že na rodiče počká, až se budou vracet z práce, namíří zbraň na matku, a tím otce donutí, aby jel, kam bude chtít. Na předem vybraném místě je pak chtěl oba zastřelit a zakopat.

Se svým plánem naštěstí seznámil dva kamarády, kteří měli zajistit zbraň a zničení vozu. Rozdělit se s nimi měl o dětictví, z něhož by se podle jeho výpočtů mohlo po vyplacení sourozenců vyklubat až sedm milionů korun. Jeden z kumpánů si však schůzku, na které se vražda plánovala, nahrál, protože prý pochopil, že nejde o vtip.

Vyděšený muž proto zamířil rovnou na policii, která Martina G. ještě týž den, 12. října, zatkla. Hrozí mu až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

ellenic ( 8. prosince 2016 13:33 )

Zavřít až zčerná, doživotí bez možnosti propuštění. Kripl jeden , neživit se poctivě, brát drogy a zavraždit rodiče. Haj.zl nevděčný .

andorea ( 8. prosince 2016 13:19 )

Co to je za dobu, že už se člověk musí bát i vlastního dítěte... Doufám, že ho rodiče okamžitě vydědili.

defakto ( 8. prosince 2016 13:17 )

... jó dětátka , ty se někdy "vydaří" !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání