Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Policie zatkla Mikuláše, čerta i anděla: Okrádali seniory, u kterých koledovali

Policie zatkla Mikuláše, čerta i anděla: Okrádali seniory, u kterých koledovali. (Ilustrační foto)
Policie zatkla Mikuláše, čerta i anděla: Okrádali seniory, u kterých koledovali. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, dce - 
7. prosince 2016
22:37

Tři sourozence převlečené za Mikuláše, anděla a čerta zadržela v západoslovenské Skalici policie. Bratr a jeho dvě sestry v kostýmech měli neobvykle rozdělené role: zatímco Mikuláš koledoval, anděl kradl, informovala slovenská média.

„Zazvonili u dveří jednadevadesátileté ženy, která je v doprovodu tříletého dítěte vpustila do bytu. Za vinšování jim dala pět eur. Muž převlečený za Mikuláše požádal paní o čaj pro malého koledníka. Obě ženy tak zůstaly v místnosti bez dozoru a jedna z nich, devatenáctiletá dívka v kostýmu anděla, sebrala stařence 45 eur (1200 Kč) v hotovosti a zlaté šperky za dalších více než 380 eur (10.000 Kč),“ vylíčila policejní mluvčí Mária Linkešová.

Trojici i s lupem dopadli ještě v bytě policisté, které přivolala všímavá sousedka.

Zatímco Mikuláš i čertice skončili v cele, protože mají podmíněné tresty za předchozí delikty, anděl s čistým trestním rejstříkem je stíhán na svobodě. Trojici hrozí tři až osm let za mřížemi.

Slovenská policie vyzvala seniory, aby zejména o svátcích byli ostražitější.

mrd.vola ( 8. prosince 2016 08:01 )

tak si je neměl volit, blbe

bobobo ( 8. prosince 2016 04:59 )

Z Mikulášů, andělů i čertů se bohužel stává výdělečný podnik.a dobrý podle všeho.Před lety to bylo radostí potkávat Mikuláše.... dnes musíte shánět někoho ze známých,i tak se bohužel potkáváme s tím,že chodí děti,mnohdy malé,a to kvůli penězům.Tím se z tohoto dne nestává svátek,ale postrach.Haba rodičům,že svým dětem,než je odešlou do ulic,nevysvětlí,za jakým účelem tam jdou,že jdou např.malým dětem nebo právě seniorům udělat radost.....ale učí je už od raného dětství,kde si jak pokloudně vydělat na druhých.čili závěr-je to o výchově v rodině.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání