Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Projel s náklaďákem červenou a na přechodu zabil matku s holčičkou

Autor: aba - 
7. prosince 2016
23:28

Zena Jackson (†43) přecházela na přechodu ulici se svou dcerkou Cidalii (†6) ve chvíli, kdy měla auta červenou. Řidič náklaďáku ale přehlédl dopravní signalizaci a rozjel se. Ani jedna z obětí v tu chvíli neměla šanci. 

Soud v Anglii se zabýval případem Nevilla Fletchera (55), řidiče náklaďáku, který byl souzen za zabití matky a dcery. Ty přecházely na přechodu ve chvíli, kdy měla auta červenou. Fletcher ale podle vlastních slov přehlédl světelnou signalizaci a vjel na přechod. Matka s dcerou byly na místě mrtvé.

Soud přihlížel k záznamům bezpečnostních kamer na ulicích i v kabině Fletcherova auta, které zachycují náraz do obětí. Záběry však byly příliš brutální a tak se je soud rozhodl nezveřejnit. Fletcher sám vypověděl, že světla skutečně přehlédl, ale že si neumí představit, jak k tomu došlo. Soudce dále četl dopisy od rodiny a přátel obžalovaného, podle kterých je Fletcher nekomplikovaný muž, co má rád fotbal a kterého nehoda naprosto zdrtila. Po přečtení těchto dopisů soudce prohlásil, že se mu Fletcher zdá jako slušný muž, který udělal fatální chybu.

Před vynesením rozsudku podal soudce vyjádření, že „žádný rozsudek, který vynese, nenahradí strašlivou ztrátu, kterou rodina utrpěla,“ a odsoudil muže ke 14 měsícům vězení a bezmála šesti letům zákazu řízení. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání