Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Babička mrtvé Míši promluvila o "vůdci sekty": Toho kluka jsem viděla jednou

Autor: Ivan Hladík, Jan Doležal, Tomáš Koníček - 
7. prosince 2016
11:46

Krásná holka, která měla celý život před sebou. Byla její smrt shoda nešťastných náhod, nebo se Míša (†21), kterou u Tatců na Kolínsku zabil rozjetý rychlík, stala obětí novodobé sekty? Může za to její přítel?

Nejbližší příbuzní mrtvé dívky prožívají nejhorší dny v životě a o tragédii se jim mluví jen velmi těžko. „Je to taková hrůza, že o tom vůbec nemůžu mluvit,“ řekla Blesku Míšina babička Dana T. (74) se slzami v očích. „Toho jejího chlapce jsem ani neznala, viděla jsem ho jednou. Je to strašné, hlavně v období před Vánocemi,“ dodala.

Smrt dívky vyvolala na sociálních sítích bouřlivou diskuzi o tom, zda nebyla obětí novodobé sekty. „Já to neberu jako katastrofu, protože vím, že všechno je vždycky v pořádku. Beru svět jako pozitivní místo a život a smrt je v rovnováze.

Její přátelé a rodina to berou jako katastrofu, protože nemají tento nadhled. Já jsem s tím naprosto smířený. Od první sekundy jsem věděl, že je to v pořádku, jak to mělo být,“ tvrdí přítel Míši Petr Chrisantem Macháček (28), který v okamžiku neštěstí šel jen pár kroků před ní a před rozjetým rychlíkem stačil uskočit.

Právě on je známými Míši označován za vůdčí osobnost novodobé sekty (fungující pod hlavičkou Centrum osobního rozvoje – Equilibré). Děsivé je, že pouhé dva dny od smrti své přítelkyně uspořádal seanci, na které se snažil spojit s její duší. Je to náhoda?

Policie nařídila pitvu

Policisté se přiklánějí k tomu, že smrt Míši je nešťastná náhoda. „Vyšetřování neprokázalo, že by dívka zemřela v důsledku cizího zavinění. Nařídili jsme soudní pitvu,“ potvrdila policistka Petra Potočná.

Podle informací Blesku si strojvedoucí rychlíku, který mladou ženu srazil, prý nevšiml ničeho, co by mohlo připomínat trestný čin.

Jan Cimický, psychiatr - Sekta zmanipuluje tak, že člověk spáchá i sebevraždu

„Sekty jsou nebezpečné z toho důvodu, že ovlivňují lidi, kteří jsou v situaci, kterou nedokážou řešit, jsou nezralí, a tudíž labilní. Hledají řád, a ten jim dává nějaká silná osobnost. Pak jsou schopni jednat naprosto proti základním regulím psychiky, v krajním případě se třeba i upálit či spáchat hromadnou sebevraždu.“

Terks ( 1. března 2017 10:22 )

Nechápu jak si může někdo dělat srandičky z neštěstí jiných lidí?? Nejdřív tady nějaký inteligent píše že byla k...A a i kdyby koho to zajímá?? O mrtvych vždy jen dobře a další co mě dostalo že babička říkala že takhle před Vánoci.. nebylo to myšleny že zrovna teď ale celkově akorát z toho byla v šoku a řekla to tak že to vyznělo jinak.. asi jste nejspíš nikdo z vás nepřišel tragicky o svého blízkého protože kdyby jo tak takový hovadiny sem nenapíšete je to smutný co se stalo a rozhodně ne k smíchu jak tady někteří naznačovaly... Pokud byla pod vlivem nebo ne nevím a je mi to jedno myslím že vzhledem k tomuto neštěstí je úplně u ***e co !Ela a nemela v krvi zemřela mladá holka která měla celý život před sebou rodině přeji dodatečné upřímnou soustrast

safinka59 ( 8. prosince 2016 08:53 )

...na jedné straně sekta, halucinogeny a bohužel, co není zakázáno, je povoleno. Jestliže ten magor si ještě libuje v její smrti, musí zde být výpověď vlakvedoucího co a zda něco viděl...velká tragédie pro rodinu, velký problém pro společnost. Drogy - něco málo povoleno, alkohol se zdá bude v nějaké zbytkové míře tolerovat taky, snaha muslimů nastolit v České republice islámské právo šaría, pracovat se nemusí, jelikož máme nastavené sociální dávky a Forejt si vesele sněží bílý prášek, proto půjde za podpory prezidenta alkoholika rozjímat do Vatikánu ! Já nemyslím, že mne může ještě něco překvapit...

nezadat1 ( 7. prosince 2016 14:39 )

Nebyla,pouze *** s pražské kavárny.

nezadat1 ( 7. prosince 2016 14:37 )

Je to hrůza co ta novodobá sekta v Bruselu dělá.Islamizuje,potírá názor a de facto pohřbila demokracii.

bobou ( 7. prosince 2016 13:10 )

Přesně tak. A ten Afgánec? Prý je tady díky zásluhám jeho otce vůči naší vlasti v boji proti Tálibánu (tlumočník). Tak to nám sem naši pání politici zase přitáhli sebranku. Pravda otec za syna asi nemůže, ale nebýt pletení se našeho státu do politiky jiného státu, tak tady prostě nejsou. A k žádnému znásilnění by nedošlo. Na tohle je jeden jediný trest uříznout mu koule, a pak kulku mezi oči.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání