Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Učitel ze Šumperka se zamykal s polonahými žáky: Prý šlo o školní projekt

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK ljš - 
6. prosince 2016
15:13

Zamkl se se čtvrťáky v učebně a nechal je svléknout! Učitel ze Šumperka má nyní kvůli svému velmi nestandardnímu chování problémy s policií. Oznámení na něj podalo samo vedení školy, když se o incidentu dozvědělo od vychovatelky, která si pro chlapce přišla, aby je odvedla do družiny. 

Podle Šumperského deníku si učitel údajně na mobilní telefon fotografoval chlapce vysvlečené v prádle a vysvětloval to tím, že šlo o projekt do hodin angličtiny. „Policie ve čtvrtek 1. prosince v podvečer přijala oznámení od vedení základní školy k možnému protiprávnímu jednání. Policie se základní školou úzce spolupracuje, ale vzhledem k tomu, že je věc na samém počátku šetření, nebudeme prozatím poskytovat žádné další informace,“ řekla mluvčí šumperské policie Ivana Paroulková.

Ředitel základní školy Hynek Pálka deníku řekl, že jde o nešťastnou událost. „O žádném projektu jsem nevěděl. Později se ukázalo, že byl skutečně nepodařený, ani dětem se nelíbil. Nyní čekáme, co policie vyšetří,“ řekl deníku. Uvedl, že je zcela nepřijatelné, aby se učitel kdekoli ve škole s dětmi zamykal. Děti však podle něj nebyly vystaveny žádnému násilí či nátlaku. Poté, co se vedení školy obrátilo na policii, učitel nastoupil na dovolenou a na začátku tohoto týdne ukončil ve škole pracovní poměr.

Podobný případ se nedávno řešil v Olomouckém kraji v základní škole v Tršicích na Olomoucku. Ředitel dal na konci školního roku učitelce tehdejších prvňáčků výpověď kvůli podezření, že při pobytu na Jesenicku sexuálně obtěžovala chlapce ze své třídy, když se s nimi opakovaně zavírala v umývárně, kde dohlížela na to, aby se řádně umyli. Na učitelku poté podal trestní oznámení, podle tisku jej však žalobci později odložili. Případ vyvolal velké emoce, pedagožce nakonec poskytla zázemí škola v sousedních Doloplazech. Učitelka podala proti výpovědi žalobu, kterou dnes začal projednávat olomoucký okresní soud. Případ odročil na leden.

jany ( 6. prosince 2016 18:36 )

no ja nevim, kdyz by to udelala zenska, je to mozna brano jinak. naopak ta co se zavirala s chlapeckama je vzor nevinnosti

marianskelazne ( 6. prosince 2016 17:56 )

kolik je jenom blaznu a pomatencu ve skolstvi...to snad ani neni mozne!!! pak ma vyuka tady k necemu vypadat..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání