Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hororové předvánoční oslavy: Lukáška na mikulášské podupali koně!

Autor: aba - 
6. prosince 2016
12:34

V pátek večer se obyvatelé vesničky Svrčinovec těšili na Mikuláše a slavnostní rozsvícení vánočního stromečku. Celá oslava se ale proměnila v horor, když se splašili koně a brutálně pošlapali tři lidi, z toho dvě děti!

Měla to být oslava začátku Vánoc a Lukáš (11) šel na rozsvícení stromečku poprvé bez rodičů, jen s kamarády. Na náměstí přijel i Mikuláš na saních tažených koňmi, a když rozsvítili strom, odpálili i slavnostní ohňostroj.

Ten ale vyděsil koně, kteří vyplašení vběhli do davu, kde podupali tři lidi. Šedesátiletou ženu, třináctiletou dívku a jedenáctiletého Lukáše. Ten utrpěl ze všech nejtěžší zranění a leží na jednotce intenzivní péče s dvěma zlomenými žebry a poraněnými orgány.

„Byli jsme se na něj v nemocnici podívat, ale vůbec jsme s ním nemohli mluvit. Slezinu měl tak poškozenou, že mu jí museli vzít,“ stýská si chlapcův otec. „Ty koně tam vůbec neměli co dělat,“ dodává jedním dechem chlapcova matka, která se z události ještě nevzpamatovala. „Každý rok jsem tam s ním chodila já. Letos šel sám a tohle se stalo,“ zakončuje smutně.

naidka ( 6. prosince 2016 17:45 )

Odkdy jezdí Mikuláš na jakési bryčce, tažené koňmi, většinou chodí pěšky. A ohňostroj na Mikuláše se taky nehodí.

sangi ( 6. prosince 2016 17:26 )

Pokud byl ohňostroj ohlášený, neměli tam být koně.Za neštěstí může člověk který neodhadl situaci. Ještě bych mu přidal týrání zvířat

veronika74 ( 6. prosince 2016 13:08 )

Nemůže za to kůň, ale idiot, kterej odpálil tu pyrotechniku. Tečka. Nesnáším to debilní práskání... fajn, beru to na Silvestra, ale proč stresovat malý děti a zvířata celej prosinec??? Toho kluka je mi líto.

andorea ( 6. prosince 2016 12:58 )

Ty koně tam vůbec neměli co dělat,“ dodává jedním dechem chlapcova matka ----- Možná tam neměl co dělat ten ohňostroj...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání