Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Krásnou Marii (†19) znásilnil a zabil uprchlík (17): Zavraždil i další ženu (†27)?

Autor: bop - 
5. prosince 2016
05:02

V polovině října byla pouze devatenáctiletá Marie z jihoněmeckého Freiburgu znásilněna a zavražděna. Policie na základě důkazů z místa činu a stop DNA zatkla 17letého afghánského uprchlíka. Necelých 30 kilometrů od Freiburgu ale na počátku listopadu došlo k další velmi podobné vraždě. Znásilnil a zavraždil afghánský teenager i Carolin G. (†27)?

Policie v jihoněmeckém Freiburgu dopadla sedm týdnů po vraždě studentky medicíny podezřelého, o kterém je přesvědčena, že čin spáchal. Usvědčila ho jeho černá šála nalezená na místě činu kousek od mrtvoly půvabné a oblíbené dívky. Jeho DNA se se stopami na těle Marie L. (†19) shodovala. I když se dosud nepřiznal, policie zatkla a obvinila teprve sedmnáctiletého uprchlíka z Afghánistánu.

Mladíka prozradily také jeho částečně odbarvené vlasy, protože jejich pramen nalezli detektivové na blízkém ostružiníku. Chlapec přicestoval do Evropy minulý rok bez jakéhokoli doprovodu. Jakožto nezletilý žil s jednou místní rodinou.

Ironií osudu Marie L. ve svém volném čase pomáhala v centru pro běžence. Navíc byla dcerou Dr. Clemense Ladenburgera, právníka, který pracuje jako pravá ruka právního ředitele Evropské komise. Jestli Marie svého vraha někdy během své práce potkala, ale není jisté.

Teď ale vychází najevo, že dívka nemusela být jeho jedinou obětí. Pouze dva týdny poté, co došlo k otřesné vraždě, se velmi podobný scénář opakoval jen o pár kilometrů dál.

Carolin G. (†27) si na počátku listopadu v nedalekém Endinge vyšla zaběhat. Domů už se ale nevrátila. Podobně jako Maria L. byla znásilněna a zavražděna. V tomto případě ale policie nemá žádné stopy DNA, které by ji mohly nasměrovat k vrahovi. Jisté okolnosti však nasvědčují tomu, že by mohlo jít o toho samého pachatele. Bližší informace bohužel z důvodu probíhajícího vyšetřování zatím známy nejsou.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání