Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nová stopa v případu Maddie: Dívka může být stále naživu!

Autor: bop - 
4. prosince 2016
12:24

Nové stopy v případu pohřešované Maddie McCann naznačují, že mohla být unesena obchodníky s dětmi po tom, co si pořídili její fotky. Naděje, že je Madeleine stále naživu, tím zase vzrostla. Díky novým stopám se také podařilo získat k řešení případu více finančních prostředků.

Scotland Yardu se podařilo získat důležité nové stopy v řešení případu zmizení tříleté Maddie McCann z roku 2007. Na základě těchto nových informací bylo pro vyšetřování uvolněno více finančních prostředků. Detektivové pracují s teorií, že si gang evropských překupníků nejdříve pořídil Maddiiny fotografie a na základě těch potom rozhodl o únosu.

Podle vyšetřovatelů jde tak trochu o „poslední hod kostkou“, tedy možná poslední šanci k vyřešení mnoho let táhnoucího se případu. Nejmenovaný zdroj řekl britskému serveru Daily Mail: „Tento nový směr vyšetřování je důležitý. Mohl by přinést vysvětlení, zda-li byla Madeleine unesena a transportována pryč.“

„Naděje, že je stále naživu, vzrostla,“ uvedl také zdroj. Madeleine by dnes bylo 12 let. Když 3. května 2007 zmizela z apartmánu v hotelu Ocean Club v Praie v Portugalsku, byly jí pouhé tři roky.

Portugalská policie ve spolupráci se Scotland Yardem znovuotevřela vyšetřování v roce 2013 na základě čerstvých stop. V loňském roce ale metropolitní policie oznámila, že snížila počet zaměstnanců věnujících se případu z devětadvaceti na pouhé čtyři.

V loňském roce také britská vláda zveřejnila informaci, že vyšetřování Maddiina případu, taktéž známé jako Operace Grange, už stálo více než 10 milionů liber - tedy v přepočtu přes 32 milionů korun.

 

 

 

 

 

  • A new lead suggests Maddie snatched after traffickers took photos of her
  • Extra funding has been allocated to the Met to probe the latest information
  • Line of inquiry is said to be the 'last throw of the dice' in search for Maddie
  • Youngster disappeared in Portugal in 2007, when she was three years old

 

Scotland Yard is set to investigate an 'important' new lead in the disappearance of Madeleine McCann. Extra funding has been allocated to the Met to probe the information, which is said to strengthen the theory that the British girl was kidnapped by a trafficking gang.

 

Detectives will work on the assumption that Maddie was snatched by a gang of European traffickers after taking photographs of her.

 

The new development is said to be the 'last throw of the dice' into the investigation of the youngster's disappearance in Portugal in 2007, when she was three years old.

It raises hope that she could still be alive.' It is understood that current funding for the investigation will enable it to run until April, when it is due to reviewed again.

Madeleine was three years old when she went missing from the holiday apartment at the Ocean Club in Praia da Luz on May 3, 2007.

 

Portuguese police, working in co-operation with Scotland Yard, reopened the investigation in 2013 amid talk of fresh leads but last year the Metropolitan Police announced it had reduced the number of officers it had working on the case from 29 to four.

 

Last year, the Government also revealed that the investigation, code-named Operation Grange, had cost more than £10million.

 

Forensic investigations into the disappearance were concluded in August after the final scientific tests carried out three months ago 'didn't take the police forward'.

 

 

ssjs ( 4. prosince 2016 13:06 )

 kurz libry je 3,2?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání