Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Noční klub zachvátil mohutný požár: Nejméně 9 mrtvých a 25 pohřešovaných

Autor: lm, ČTK - 
3. prosince 2016
22:51

Nejméně 9 mrtvých si vyžádal masivní požár, který v noci na dnešek zachvátil kalifornské skladiště, ve kterém fungoval noční klub. V tom se v danou chvíli konala party, na které byly desítky lidí. Nejméně 25 lidí se pohřešuje.

Skladiště v kalifornském Oaklandu zachvátil krátce před půlnocí místního času masivní požár. V té chvíli uvnitř na party byly desítky lidí. Měla tu totiž koncert hudební skupina Golden Donna. Většině návštěvníků se patrně podařilo dostat ven.

Na internetu se ale množí zoufalé zprávy lidí, kteří pátrají po svých příbuzných. Pohřešuje se nejméně 25 lidí. Oaklandská policie potvrdila, že si požár vyžádal nejméně 9 obětí. "Stále ještě jsme neudělali podrobnou prohlídku budovy, takže neznáme možný počet dalších obětí," řekla listu East Bay Times představitelka hasičů v Oaklandu Teresa Deloachová-Reedová.

"Bylo tam hrozné vedro a strašně moc kouře," vypověděl podle televize Fox News Bob Mule, kterému se podařilo s drobnými popáleninami vyváznout. "Doslova jsem cítil, jak se mi loupe kůže a jak se mé plíce dusí kouřem. Hasicí přístroj se mi nepodařilo zprovoznit," dodal.

S požárem bojovalo celkem 55 hasičů, pod kontrolu se ho podařilo dostat až po pěti hodinách. Zatím není jasné, co požár způsobilo. Místní média uvedla, že budova, která sloužila i jako skladiště, neměla samohasicí systém, který by se automaticky v případě požáru spustil.

Ačkoli se plameny podařilo uhasit, problémem je podle hasičů narušená statika stavby, která brání provést důkladnou prohlídku prostor. To potvrdil také úřad místního šerifa, který dále sdělil, že koroner se připravuje na příjem více než 40 těl. Z budovy zatím nebylo vyneseno žádné tělo.

egyptanka ( 4. prosince 2016 05:18 )

Nic. Protože jsou vypatlané.

prycsnima ( 3. prosince 2016 16:27 )

 Už zase"ojedinělý" případ. Imigrant v Německu zavraždil dívku. Co na to sluníčkářky a vítačky?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání