Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slovenka v Dánsku žebrala: Čeká ji vězení, potom vyhoštění

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK ljš - 
1. prosince 2016
06:51

Odjela do Dánska a měla jediný plán – vydělávat si žebráním. To se ale zatím neznámá Slovenka přepočítala. Tato činnost je totiž v severské zemi trestná. Bude proto muset do vězení a pak se vrátit do své vlasti.

V Dánsku je žebrota považována za trestný čin. Kodaňský soud ženě, jejíž totožnost nebyla zveřejněna, proto uložil trest čtyřiceti dnů vězení, po němž bude následovat vyhoštění.

Policie zdůraznila, že se jedná o recidivistku a během soudního řízení se ukázalo, že do Dánska přijela „s jediným cílem, vydělat si na živobytí žebráním“.

„Může se zdát přísné vyhostit někoho za to, že žádá kolemjdoucí o peníze, ale je skutečností, že žebrání je v Dánsku nezákonné,“ řekla k případu prokurátorka Anne Jacobsenová. Delikt může být po jednom či více varování od policie potrestán až šesti měsíci vězení.

ejvm1712 ( 1. prosince 2016 09:57 )

C i k á n k a

laco ( 1. prosince 2016 08:38 )

Nechcem tuto osobu Slowensko zviditelnujucu obhajovat, ale myslim si, ze jej Dani krivdia. Co viem, zobraci zvacsa len bez slova postavaju na ulici s nastrcenym klobukom. Nemyslim, ze by ovladala ich jazyk. A tak nie je iste co zobrala, a ci vobec zobrala. Na jej mieste by som vysudil od Danov este pekny balik penazi...

asijo ( 1. prosince 2016 08:22 )

Přes zimu bude v teple a po propuštění bude zase tvrdě pracovat.

nyxx ( 1. prosince 2016 07:53 )

Ale slovenská.

jonn ( 1. prosince 2016 07:15 )

Cigoška to bola .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání