Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Máma, která skočila s miminkem z okna: Před smrtí řešila jeho zdravotní problémy

Autor: ljš, vet - 
30. listopadu 2016
17:18

Podle sousedů byli šťastná, klidná rodina. Nikdo si proto nedokáže vysvětlit, proč čtyřiatřicetiletá maminka z Říčan u Prahy v úterý vyskočila se svým několikaměsíčním synem z okna. 

K tragédii došlo v úterý dopoledne. Maminka s dítětem v náručí vyskočila z okna v šestém patře paneláku. Bohužel byla na místě mrtvá, její syn byl převezen v kritickém stavu do nemocnice v Motole. Podle informací FTV Prima miminko přežilo noc, ale nadále zůstává v kritickém stavu.

„Ta paní byla z Košic, moc hodná a milá. Její pán byl také příjemný. Potkávali jsme se. Byli bezproblémoví, vůbec si neumím vysvětlit, proč by to měla udělat. Jsem z toho celá špatná,“ řekla jedna ze sousedek.

Podle informací Blesk.cz však ženu, která pracovala jako zdravotní sestra, trápily starosti právě o jejího mladšího synka, se kterým nakonec z okna vyskočila. Narodil se totiž už ve 26. týdnu těhotenství a jeho vývoj tak byl pomalejší. Na internetu proto hledala rady u ostatních maminek a dávala najevo obavy z výsledků testů, na které čekala. Ty bohužel údajně odhalily, že je chlapeček postižený.

V době, kdy zoufalý čin spáchala, s ní byl v bytě jak její manžel, tak také starší, asi čtyřletý syn. Toho posléze z místa odvezla v doprovodu příbuzných sanitka. Jeho otec odjel s policisty vysvětlit, co neštěstí předcházelo.

agfor ( 1. prosince 2016 13:10 )

Stát se stará hlavně o přivandrovalce a cikány. Na ostatní "nejsou" peníze, to se musí sbírat víčka.

havran007 ( 1. prosince 2016 07:59 )

Tragédie, jestli tím někomu chtěla pomoct, tak to nechápu, její straší dítě z toho bude mít trauma na celý život, nechápu jak to mohla udělat. Sám mám 6tiletého syna ZTP/P s MR a nikdy bych ho neopustil nebo nedal do ústavu. I život postiženého dítěte je život a třeba náš syn vede šťastný život. I když je to pro nás náročnější, tak mi za to jeho úsměv na tváři stojí. Ale na druhou stranu ty výlety a zábava dneska docela dost stojí, pro rodinu se standardním příjmem to může být finančně náročné, když se to sejde s fyzickou a psychickou náročnosti, tak to pro někoho může být nezvladatelná situace.

nemocna ( 1. prosince 2016 03:36 )

kdyby vyhodila dítě z okna tak by možná nepřežilo jenže nechtěla za jeho usmrcení do vězení a tak skočila s ním co je o tom k nepochopení, život postiženého dítěte není život a matka aby se starala a dívala se na své dítě jak se trápí a drásá jí to srdce tak raději mu chtěla život ukončit a než jít do vězení tak skočila také, kdyby byla ve vězení tak by druhý syn a manžel byli také bez ní, jenže malý přežil a pokud se z toho dostane bude se o něj starat táta a bude to pro něj mnohem horší když nebude ku pomoci manželka a to určitě nepředpokládala, nebo nakonec bude malý v ústavu

Milann ( 30. listopadu 2016 20:00 )

Jděte si zahrkat klíči se sluníčkáři na náměstí.

bum-bec-bum ( 30. listopadu 2016 19:36 )

Hrozná tragedie, umím si představit jak ji bylo. Představa postiženého dítěte v této společnosti, chápu maminku. Musela by se o něho starat dokud žije a kdo potom? Stát a známe jak se stará. Ukončila svůj život pro to, aby se tu malý netrápil. R.I.P.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání