Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Radúz volal po vraždě v arboretu na erotickou linku. Soudce ho poslal na 18 let za mříže

Autor: ljš, mat - 
30. listopadu 2016
05:00

Brutální chladnokrevný čin vůči dívce, která se nemohla bránit. Tak zhodnotil soudce Petr Jirsa případ vraždy v brněnském arboretu a poslal Radúze Š. na 18 let za mříže. Při odůvodňování rozsudku přitom upozornil také na nechutný detail, který obžalovanému ještě přitížil.

Když se totiž Katka 8. března nedostavila domů, sháněla ji zoufalá rodina všude možně. Věděli, že se měla ve tři hodiny sejít s Radúzem Š., proto mu dívčin bratr psal zoufalou sms, zda o ní něco neví.

Prosbu o pomoc ale obžalovaný zcela ignoroval. „Naopak hodinu po odeslání této naléhavé SMS Radúz Š. telefonuje na erotickou linku, to je nepochopitelné,“ řekl při odůvodňování rozsudku soudce s tím, že to podle něj dokresluje chladnokrevnost obžalovaného. Podle znaleckých posudků trpí Radúz Š. narcistickou poruchou osobnosti, která snáší odmítnutí velmi špatně. Pocit neúspěchu u něj aktivoval agresivitu.

Soudce Petr Jirsa se ztotožnil s obžalobou a mladíka odsoudil na základě řetězce nepřímých důkazů. Mezi ty patří kamerové záznamy, které zachycují muže, v němž Radúzovi známí poznali právě jeho. Dalším důkazem pak byla například jeho DNA v pouzdru na nůž a další biologické stopy, stejně jako různá čerstvá poranění, která měl mladík na těle.

Soud podle Jirsy nezaznamenal žádný důkaz, který by alespoň náznakem určoval jinou osobu, která čin mohla spáchat. „Z důkazů je zřejmé, že na místě činu Radúz Š. prostě byl. Musíme konstatovat chladnokrevnost obžalovaného, kdy z mrtvého těla ještě svléknul kabát. Nešlo o jednání z afektu, bylo to jednání naplánované. Útok byl veden zvlášť surovým způsobem,“ vysvětlil soudce svůj verdikt. Mladík se namístě odvolal.

Soudní líčení jsme pro vás sledovali ONLINE, další informace o vraždě v arboretu najdete ZDE››

odlisny ( 17. prosince 2016 02:49 )

v base už mu říkají Radko

dfghjk ( 30. listopadu 2016 17:17 )

Tak Raduz dostal za erotickou linku 18 let?! Drsný, ale jinak se dobrým mravům nenaučíme, naprostý souhlas!!!

mesalina ( 30. listopadu 2016 14:44 )

hajzl, nemám slov měl dostat doživotí, žádná další možnost by neměla pro takového kripla existovat ...

kodlofon ( 30. listopadu 2016 10:21 )

Nevim ale z mista cinu ho odnesl.

Janebab ( 30. listopadu 2016 09:31 )

POkud je odsouzený za vraždu, může požádat o podmínečné propuštění až po dvou třetinách výkonu trestu, to je po 12 letech

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání