Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Záhadná smrt reprezentanta ve skifu Plocka (†22)! Našli ho mrtvého v loděnici

Autor: ljš - 
29. listopadu 2016
09:11

Patřil mezi nejlepší české skifaře a přátele Ondřeje Synka. Reprezentant a juniorský mistr světa Michal Plocek (†22) však v pondělí náhle zemřel. Našli ho v jeho milované loděnici bez známek života. Jeho úmrtí vyšetřuje policie.

Plocek byl považován za nástupce olympijského medailisty a mistra světa Ondřeje Synka. V minulé sezoně závodil společně s Matyášem Klangem na dvojskifu a neúspěšně se pokoušeli postoupit na olympijské hry v Riu de Janeiro. V dodatečné kvalifikaci v Lucernu obsadili první nepostupové místo.

„V osobním životě byl Michal citlivý a milý kluk, který nikterak neskrýval svou ctižádostivost dosáhnout co nejlepších sportovních výsledků. Plocíno, budeš nám moc chybět. Sbohem,“ vzpomínají na úspěšného sportovce jeho kolegové na webu Veslo.cz.

Úmrtím Michala Plocka se okamžitě začala zabývat policie. „Mohu potvrdit, že jsme v pondělí odpoledne vyjížděli do ulice Císařská louka k nálezu mrtvého muže. Policisté spolu s lékařem vyloučili cizí zavinění. S ohledem na rodinu nebudeme sdělovat další podrobnosti,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková. Podle informací Blesk.cz se však spekuluje o sebevraždě.

ivoadler ( 30. listopadu 2016 12:47 )

Samozřejmě, přehnané ambice, které vedou k sebevraždě, taky patří ke sportu. A Plocek ambiciózní byl.

karel ( 29. listopadu 2016 13:48 )

Nikterak netajil svou ctižádost... To je dost natvrdo, přes diplomatické vyjádření jeho okolí

ninga ( 29. listopadu 2016 12:06 )

"Spekuluje se o sebevraždě" - to taky patří do sportu?

ivoadler ( 29. listopadu 2016 10:45 )

Tak to dopadne, když to někdo přežene se sportem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání