Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Mirošovicích hořela stodola: Škoda dva miliony

Autor: ČTK ljš - 
29. listopadu 2016
08:46

V Mirošovicích v okrese Praha-východ dnes hořela stodola, ve které byly uskladněny pneumatiky, plasty a pevný asfalt. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu ze čtyř možných. Objekt začal hořet dnes krátce po sedmé hodině ranní, řekl ČTK mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. Použitá voda kvůli teplotám pod nulou zamrzala, zásah to hodně komplikovalo. Hasiči povolali na pomoc i silničáře, aby posypali namrzlá místa. Nikdo nebyl při požáru zraněn ani se nepohřešuje. Škoda se předběžně odhaduje na dva miliony korun. Příčinu požáru vyšetřovatelé zjišťují.

Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči z mnoha blízkých obcí. Celkem jich bylo u zásahu několik desítek. Na místě byli i lidé chemické laboratoře z Kamenice a hasiči z Kutné Hory se speciálním pěnovým kontejnerem.

"Chemická laboratoř monitoruje ovzduší, máme příznivé podmínky, obec ani vodní zdroje nejsou ohroženy," dodal Holomčík.

Krátce po desáté hodině se přestal požár šířit a hasiči začali rozebírat uskladněný materiál. "Hořela plocha přibližně 25 krát 10 metrů," řekl Holomčík. Celý objekt se hroutí, propadla se i střecha.

Požár byl dohašen krátce před 11:30, zároveň byl odvolán druhý stupeň poplachu, zjistil na místě zpravodaj ČTK. Velitel zásahu začal redukovat jednotky. Na místě zůstane podle Holomčíka do středečního rána jedna dobrovolná jednotka, která bude nad požářištěm dohlížet. "Ráno se na místo dostaví statik, kterého si zařídí majitel objektu," řekl Holomčík.

Zásah hasičů komplikoval v Mirošovicích dopravu. Hlavní průtah městem k dálnici byl kvůli parkování hasičských cisteren uzavřen, řidiči museli místo objíždět přes Mnichovice, Strančice, Všechromy a po dálnici. Na jediné objízdné trase obcí je totiž uzavřen kvůli nevyhovujícímu stavu most.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání