Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Milana soudí za vraždu o 30 let mladší družky. Kamarádka Jana řekla víc

Autor: tmp - 
29. listopadu 2016
06:14

V pondělí pokračoval soud s Milanem A. (67), který je obviněn za vraždu své o třicet let mladší družky. Vypovídala Jana Z., blízká přítelkyně mrtvé. Ta se Blesk.cz svěřila s tím, co předcházelo dnům před údajnou vraždou. Muž její kamarádku prý několik let fyzicky i psychicky týral, navíc existuje i podezření ze sexuálního zneužívání jejich malé dcery.

„Výslech proběhl přes kamery, takže jsem ho naštěstí neviděla. Akorát když ho přiváděli. Málem jsem se složila,“ řekla pro Blesk.cz Jana téměř se slzami v očích. Nejenom ona, ale i lidé v jejím okolí se prý bojí o svůj život. Obviněný jim prý vyhrožoval. „Odsedí si kus, za dobré chování ho pustí. A já se bojím toho, co řekl, že nás tady pozabíjí všechny,“ svěřila se Jana. 

Žena měla být zavražděna letos v únoru. Milan A. u soudu minulý týden vypověděl, že v bytě byl s ní jen on, na vraždu si ale prý nepamatuje. „Prohlašuji, že jsem ji nezabil. Objevil jsem ji v ložnici, kde ležela na zemi. Na břiše měla krvavý flek a ležel na ní nůž,“ řekl v pátek. Na tělo manželky pak položil skleněnou růži a ručně psaný vzkaz. Šel vyzvednout dcery a odjel s nimi do Německa za svojí starší dcerou. Později se na policii ke všemu přiznal. Následně požádal, aby byl vydán do České republiky. Od té doby vraždu popírá.

„Prosila jsem ji, aby od něj odešla“

U pondělního jednání paní Jana řekla, že vražda byla plánovaná. „Vraždou jí vyhrožoval poměrně často. Zde v ČR nejspíš zjistil, že mu za vraždu hrozí vyšší trest, tak se snaží mlžit,“ řekla blízká přítelkyně mrtvé. Podle ní muž ženu týral psychicky delší dobu, později přibylo i fyzické napadání. „Vše se dělo několik let. Typické domácí násilí. Měla různé zákazy. Nedával jí peníze,“ svěřila se kamarádka.

„Prosila jsem ji několik let, aby odešla a myslela na děti a jejich budoucnost,“ pokračovala. To ale nakonec nestihla. „Bohužel psychicky ji zlomil natolik, že dlouho hledala sílu. Tu našla. Ale on to začal tušit. Měla jsem ke konci o ni strach. Neskutečný. Prosila jsem ji ve středu před tím osudným pátkem, aby se domů už nevracela,“ popsala. Navíc se jí kamarádka před smrtí svěřila i s možným sexuálním zneužíváním mladší dcery.

„Bral si ji na výlety do Německa. Prý když jezdili domů, vždycky stavěl na parkovišti, kde bylo málo lidí nebo skoro nikdo. Posadil si ji na klín a chtěl, aby řídila auto a poskakovala na něm,“ řekla paní Jana s tím, že se jí o tom zmínila sama kamarádka.

Soud bude pokračovat výslechy svědků, rodinných příbuzných a znalců. Muži hrozí až 18 let za mřížemi.



Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání