Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dvojice podvodníků vydělávala tisíce na fingovaném pronájmu bytů, pátrá po nich policie

Autor: ČTK - 
27. listopadu 2016
10:31

Jihomoravská policie pátrá po dvojici, která se živila fingovaným pronájmem bytů ve Španělsku. Od cizinců inkasovala tisícové částky v eurech, které pak částečně vybrala v bance. Nájemníci už se ale bytů nedočkali.

Muž a žena, kteří spolu mluvili zřejmě rumunsky, si na konci prázdnin v Blansku zřídili na základě falešných francouzských pasů dva účty. Na ten vedený v eurech pak přicházely tisícové platby za pronájem bytů ve Španělsku.

„Jedním z poškozených byla žena z Nizozemska a právě na základě jejího oznámení banka označila platby jako podvodné,“ uvedl pro ČTK policejní mluvčí Bohumil Malášek. Mezitím dvojice stačila peníze z účtu vedeného v eurech převést na korunový a část peněz vybrat. Pokusili se také o další výběr, ten ale banka zablokovala a žena musela z banky v Brně rychle zmizet.

Kriminalisté zjistili, že téměř 2000 euro (asi 54.000 korun) poslal muž z chorvatského Splitu jako zálohu na dlouhodobé ubytování v Madridu. O sedm set euro více poslala žena z Rumunska. Za stejnou službu pak dorazilo z Ekvádoru 2200 euro (asi 60.000 korun). Doklady dvojice byly falšené, ani v Madridu se nepodařilo dohledat místo, které pachatelé na specializovaném mezinárodním portálu nabízeli k pronájmu.

Kriminalisté se domnívají, že pachatelé mají vztah k Blanensku či Brněnsku. Na webu zveřejnili záběry dvojice. Na tísňové lince 158 uvítají jakékoliv informace k pachatelům a zjištění jejich totožnosti.

Video  Policie hledá dvojici, která se živila fingovaným pronájmem bytů.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání