Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Detaily popravy první oběti taxivraha: Pětkrát ho střelil do hlavy

Autor: dce - 
25. listopadu 2016
12:34

Tři vraždy pražských taxikářů v první polovině roku 2014 doslova šokovaly celé Česko. Místní taxikáři se báli o život, nikdo netušil, kdo za odpornými vraždami stojí. Po téměř třech letech stanul před soudem David V., kterého obžaloba z těchto činů viní. Soudní lékař v pátek u soudu popsal, jak probíhala vražda první z obětí!

Bylo 30. ledna, když podle obžaloby David V. (35) nastoupil do vozu značky Honda a taxikářem Petrem S. (†42) se nechal odvézt mimo Prahu, patrně poblíž Luk pod Medníkem na Praze-západ.

Bylo před osmou večerní, když začal vrah v autě střílet. Petra S. zasáhl celkem pětkrát, všechny rány směřovaly do hlavy. David V. pak podle obžaloby odjel s taxíkem do Prahy, vůz i s tělem Petra S. odstavil v Lužické ulici a utekl. Auto policie objevila 1. února.

Soudní lékař, který se zabýval pitvou Petra S., u soudu v pátek přesně popsal, jak vražda probíhala. „Nejednalo se o střelbu z jedné pozice, buď se měnila poloha střelce, nebo oběti. Čtyři rány byly smrtelné, pátá střela u ucha by nevedla ani k bezvědomí.“

Podle patologa se ovšem nedá říct, zda se hýbal vrah, nebo jeho oběť. „Jestli šly rány po sobě v krátkém časovém sledu, tak je možné, že se měnila poloha poškozeného. Byla by to otázka vteřinová po té první ráně, pak už to není pravděpodobné. Smrt nastává v řádu minut. Musíme rozlišit smrt a schopnost jednání – schopnost jednání ustává prakticky hned, ale životní funkce mohou být ještě minuty,“ vysvětluje znalec.

Oběť měla jednu ránu zpředu v obličeji, další na pravé straně temene, v levém spánku, v levé tváři. Byl postřelen i za uchem. Detailně to patolog popsal následovně: „Temenní krajina vpravo – zprava doleva prakticky vodorovně – je to rovnice o dvou neznámých, neznáme polohu ani u jednoho. Poškozený seděl nebo stál a pachatel přiložil zbraň zprava. Nelze vyloučit, že poškozený ležel a pachatel střílel shora. Druhý vstřelný kanál – střelba do levého spánku – pachatel byl buď zleva a střelil ho do spánku, nebo ležel na pravém boku a střílel pak shora. Třetí by byl čelně nebo by poškozený ležel na zádech. Levá tvář – v podstatě totéž. Postřel u ucha – tohle by spíš odpovídalo poloze vleže.“

Podle něj není možné určit, která z ran byla první, jedno je ale jisté – ze čtyř ran by byla každá smrtelná, jedna za ucho by nezpůsobila ani bezvědomí. Všechny rány Petru S. ale vrah uštědřil zaživa.

Tělo bylo nalezeno, jak leží svalené ze sedadla spolujezdce v taxikářově voze. V prostoru pro nohy byla kaluž krve.

Taxivrah – Vše o případu najdete na Blesk.cz ZDE

19jirka74 ( 25. listopadu 2016 21:46 )

 Nejak verim ze je to on. Ta nalezená penezenka u nej je obrovská indície. Zoufalí lidé delají ....

BobsTlaskac ( 25. listopadu 2016 17:12 )

jen kvuli tomu ze bere drogy a krade v supermarketech nekoho popravit?

BobsTlaskac ( 25. listopadu 2016 17:09 )

prosimte, rekl bych ze z tech provadenejch dukazu ktery nedokazujou vubec nic. Nicmene na odsouzeni to nebude mit vliv. Luza bude tleskat, vsichni to vedeli davno bo vypada jako vrah.

petr1982 ( 25. listopadu 2016 14:35 )

 Kde se vzala fama, ze nechytli praveho?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání