Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hrdina se snažil zachránit sraženého tchána hejtmana: 15 minut boje o život!

Autor: Zbyněk Schnapka - 
24. listopadu 2016
05:01

Jako opravdový chlap se zachoval hasič z Prahy Daniel Šarman (33). Když našel na silnici ležet v krvi cyklistu, nezaváhal ani chvíli a začal ho oživovat. Udělal zřejmě přesný opak toho, co zfetovaný řidič (28), který cyklistu srazil. Ten z místa činu zbaběle ujel.

Sražený cyklista byl tchán nově zvoleného plzeňského hejtmana Josefa Bernarda (51, ČSSD) Petr G. (†56). Daniel Šarman ho neznal, bylo by to ale jedno, snažil se prostě zachránit zraněného člověka…

Jak to popisuje? V pondělí večer mířil z Prahy do obce Tatiná na Plzeňsku. V autě měl dceru (12), která si jela pro pejska. „Projížděli jsme Krašovicemi, když jsem uviděl ležet na silnici tělo člověka. Zahlédl jsem i rozmlácené kolo. Nad cyklistou se skláněli pán a paní,“ vzpomíná Šarman.

Zastavil, dceru nechal ve voze a utíkal pomoci. „Jsem na podobné situace vycvičený a vím, jak poskytnout první pomoc. Ta paní běžela domů pro deky, já vzal naši z auta a cyklistu jsme na ni položili. Pán zraněného držel a já ho začal resuscitovat,“ popisuje Šarman.

Patnáct minut pak Petru G. masíroval bez přestání srdce, než dorazila záchranka. Zraněný byl v bezvědomí a nereagoval na bolest ani na podněty. Kvůli mlze nemohl vzlétnout vrtulník a Petra G. tak odvezla do nemocnice sanitka. Tam bohužel zemřel. „Co jsem udělal, není nic výjimečného a udělal bych to zase,“ řekl Blesku Daniel Šarman.

Řidič (28) BMW z místa nehody ujel. Zraněného Petra G. nechal ležet na silnici bez pomoci. Po 100 metrech nechal vůz stát na autobusové zastávce a utekl. Policisté ho po hodině zadrželi v pět kilometrů vzdálené Horní Bříze. Teď už je ale na svobodě. „Řidiče jsme zatím z ničeho neobvinili. Čekáme na výsledky posudků z oboru lékařství, toxikologie a dopravy,“ řekla policejní mluvčí Markéta Fialová.

aws1976 ( 24. listopadu 2016 08:13 )

V nadpisu pisete, ze byl ridic zfetovany. Na konci pisete, ze se ceka na vysledky toxikologie. Tak byl ridic zfetovany ci ne?! Nebo je zfetovany autor clanku?!

b.o.y ( 24. listopadu 2016 07:45 )

Hejtman 51 let, tchán 56 let? No ještěže to není naopak.

pepen ( 24. listopadu 2016 07:35 )

Bohužel v Česku jsou směšný tresty!!!!Za vraždy,znásilnění malých dětí a hospodářské zlodějiny.A všichni by museli pracovat platit pobyt ve věznici-a ne si to odležet u televize a s kolegou v posteli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání