Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skandál v nymburské nemocnici: Doktoři obvinění ze smrti pacienta stanou před soudem!

Autor: lm - 
23. listopadu 2016
20:40

Lékaři z nymburské nemocnice přehlédli v kartě pacienta, že je diabetik, a ten pak zemřel. Posléze se lékaři měli snažit zahladit stopy. Policie již ukončila vyšetřování a předala spis státnímu zastupitelství. Trojice doktorů patrně brzy skončí před soudem.

K selhání lékařů z nymburské nemocnice došlo v květnu, kdy k nim byl z domu s pečovatelskou službou převezen Jiří H. (†65), který měl problémy s nohou. Ošetřující lékař spolu s primářem však údajně přehlédli, že jde o diabetika, který nutně potřebuje inzulin. Šest dnů mu tak zapomněli podávat inzulin a pak ho polomrtvého poslali zpět do domova.

Pečovatelky krátce po převozu zjistily, že je v kritickém stavu, a muž okamžitě putoval znovu do špitálu, kde bohužel zemřel. Rodina obratem na podivné úmrtí upozornila policii. Primář interny Václav Hulínský se pak údajně snažil ještě s další doktorkou zfalšovat zdravotnickou dokumentaci, aby to vypadalo, že pacient inzulin dostával.

Policisté už podle televize Prima ukončili vyšetřování případu a navrhli obžalobu trojice lékařů. „Vyšetřování kauzy nymburské nemocnice bylo z naší strany ukončeno a spisový materiál byl předán okresnímu státnímu zastupitelství v Nymburce,“ řekla televizi policejní mluvčí Petra Potočná. Kauzu nymburské nemocnice bude již brzy rozplétat okresní soud.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání