Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zavražděný taxikář byl před smrtí opilý: Měl sklon riskovat, říká známý psychiatr

Autor: dce - 
23. listopadu 2016
16:11

Třetí den u soudu s Davidem V., který je obžalovaný z vražd tří taxikářů, přinesl šokující informace. Jeho druhá oběť – Milan P. – byl v době smrti opilý! V krvi měl 1,69 promile alkoholu. Jak se takový člověk chová, prozradil Blesku známý psychiatr a odborník na léčbu návykových nemocí MUDr. Karel Nešpor.

Jeden vrah, tři mrtví. Tři pražští taxikáři mají být podle žalobce oběťmi Davida V. (35), který má v rejstříku už 20 záznamů. Ve středu před soudem mluvil kromě svědků i soudní lékař, který ohledával těla Milana P. a Daniela C. – zavražděných z 11. dubna 2014. To, co řekl, všechny šokovalo.

Pražský taxikář Milan P. byl v době smrti pod vlivem alkoholu! „Pokud jde o toxikologii, Milan P. měl překvapivě 1,69 promile alkoholu v krvi,“ přečetla z protokolu soudkyně Veronika Čeplová.

Řídil snad řidič z povolání vůz opilý? „Takový člověk rozhodně není způsobilý řídit auto,“ řekl Blesk.cz renomovaný psychiatr Karel Nešpor. „Má sklon riskovat, rozpozná hůře přibližující se světla, špatně odhadne vzdálenost, obtížně zatáčí, má problém udržet směr a místo brzdy se může stát, že sešlápne plyn. Bývá bezohledný a nesoustředěný,“ vysvětlil. Vážně by Milan P. v takovém stavu řídil?

Právě tuto hypotézu soudu předložil i obhájce obžalovaného Michal Stupka. Předložil teorii, že Milan P. neřídil. Mohl se podle něj v autě nacházet někdo další?

„Člověk, který má 1,69 promile alkoholu v krvi, má mimo jiné špatnou koordinaci pohybů, pomalé reakce, má problémy při přechodu ze světla do tmy a naopak, trpí poruchami rovnováhy, orientace, paměti a vnímání – má tzv. tunelové vidění,“ dodal psychiatr.

Toto potvrdil i znalec Procházka u soudu – reakce na útok mohly být podle něj zpomalené.

vseznaleksenior ( 23. listopadu 2016 17:11 )

Tedy pomlouvat mrtveho, to se taDY NIKOMU NEPRIICI.. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání