Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Případ taxivražd poprvé před soudem: Policisté hledali zabijáka v jedné rodině!

Autor: dce - 
21. listopadu 2016
17:35

Případ, který dlouhé roky doslova mučil pražské kriminalisty, skončil konečně před soudem. Z vražd tří taxikářů se v pondělí zpovídal obžalovaný David V. Jeho výpověď byla značně nejasná – jako dlouhodobý uživatel drog mluvil dosti zmateně. Vinu ale popírá. Ukázalo se však, že policie podezírala i jeho bratra!

Soudní síň Městského soudu v Praze praskala v pondělí ve švech. Mnoho lidí se na jednání ani nedostalo! Tak to vypadalo u hlavního líčení s Davidem V., který je obžalovaný z vražd tří pražských taxikářů.

Jeho výslech mnoho neodhalil, snad jen fakt, že jako dlouhodobý uživatel drog zná postupy narkomanského podsvětí. Jeho výslech byl místy značně zmatený a často i směšný. Obžalovaný navíc tvrdil, že bral takové množství drog, které překvapilo i znalce. Ten potvrdil, že v takovém stavu by David V. nemohl pomalu ani chodit, natož řídit auto.

Často se s tím setkávám, že lidé uvádějí různé dávky a pak přijdou k soudu a řeknou nějakou velkou dávku, aby vypadali, že byli během činu mimo,“ dodal ale znalec vzápětí.

Skutečně zajímavé informace zazněly, když se začalo mluvit o Davidovu bratru Petrovi V. Sám obžalovaný totiž přiznal, že i on (a i jejich třetí bratr) je feťák. Znalec z oboru kynologie, který zkoumal pachové stopy v případu, uznal, že prověřovali i Petra!

Světlo do celé záležitosti pak vnesl svědek Josef G., který s Petrem V. dříve seděl ve vězení. Petr se mu totiž měl přiznat, že David udělal strašnou věc! „Řekl mi, že se stala špatná věc, že jeho bratr polkl sklenici od léků a udělal špatnou věc. Byly to ty vraždy taxikářů,“ řekl Josef G. před soudem.

Podle svědka měl být Petr V. vraždám přítomen. Jemu samotnému přišlo, že vraždil právě Petr a nikoliv obžalovaný David. „Mně to přišlo, že Petr, že tu zbraň měl v ruce,“ prohlásil.

Petr mu popsal, že tři taxikáře s bratrem zastřelili – prý do hlavy a hrudníku. Ostatních vězňů i kápa chodby, kterému přezdívali Žába, se ptal, jak se z ošemetné situace dostat. Petr chtěl údajně i utéct do zahraničí, aby ho „nezavřeli do Valdic“.

„Říkal, že mu brali otisky prstů a ty povýstřelový zplodiny, a dokonce mi říkal, jak to dělaj,“ prozradil svědek.

Co vedlo k tomu, že byl z vraždy obviněn David V., a proč byl Petr z obžaloby vynechán, bude snad vysvětleno v příštích dnech soudu. Ten další budeme sledovat ONLINE hned v úterý od 9:00.

VŠE O PŘÍPADU TAXIVRAH ČTĚTE ZDE>>

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání