Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slovenku roky týral arabský manžel: Úřady jeho rodině řekly, kde se ukrývá

Slovenka se bojí násilnického manžela ze Saúdské Arábie. Úřady vyzradily její úkryt.
Slovenka se bojí násilnického manžela ze Saúdské Arábie. Úřady vyzradily její úkryt.  (Autor: Profimedia, TV JOJ)
Autor: lm - 
21. listopadu 2016
22:26

Týrání, ponižování, fyzické násilí – to vše si musela vytrpět matka čtyř dětí ze Slovenska od manžela ze Saúdské Arábie. Žena se teď bojí o svůj život. Úřady ji sice přestěhovaly na bezpečné místo, žena ale tvrdí, že někdo z úředníků její úkryt vyzradil.

Matka čtyř dětí dlouhodobě žila v muslimském svazku s cizincem ze Saúdské Arábie. Její manžel ji měl několik let týrat, ponižovat a fyzicky napadat, zoufalá žena se proto obrátila na policii. Policie ženu zprvu odmítla s tím, že podle islámského práva se žádný zločin nestal, po medializaci kauzy televizí JOJ byl ale násilník obviněn a skončil ve vazbě.

Žena se i přesto obává o svůj život. Nejbližší okolí manžela na ni vyvíjí tlak, aby si to rozmyslela a muže dostala z vězení. Kontaktovali kvůli tomu i její děti. Navíc nedávno přijel na Slovensko otec i bratr jejího manžela.

Ženu úřady přestěhovaly na bezpečné místo, přesto má ale strach. „Paní Tomanová (dětská komisařka – pozn. red.) na soudu, na kterém byly děti vyslýchány, uvedla místo našeho nynějšího pobytu. Doprovázeli nás tam z bezpečnostních důvodů zakuklenci. Ona to prý musela uvést do zápisu. Zápis soudu však dostal i právní zástupce manžela. A teď vědí, kde jsme ukrytí. Proč to udělala? Já už nikomu nevěřím,“ uvedla pro TV JOJ manželka obviněného cizince.

Tomanová se brání, že tak musela učinit, ale že šlo o informace výlučně pro účely soudu. Podle TV JOJ se do případu začala angažovat i saúdskoarabská ambasáda. „Prozradili náš úkryt. Hned po soudu nám přišel i e-mail od saúdskoarabské ambasády. Chtějí přijít a podívat se na děti, zkontrolovat jejich zdravotní stav. Ve zprávě také uvedli přesnou adresu místa, kde jsme ukrytí. Vědí všechno, to není normální,“ řekla manželka obviněného cizince.

„Vzhledem k citlivosti tohoto případu a ochraně soukromí dětí i ostatních zúčastněných nebudeme podávat k tomuto případu žádné informace a nebudeme se vyjadřovat,“ komentovala mluvčí Ústředí práce, sociálních věcí a rodiny Jana Lukáčová.

Video  Slovenka se bojí násilnického manžela ze Saúdské Arábie. Úřady vyzradily její úkryt.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání