Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Milenka vyšetřovatele v kauze Nečesaný znovu promluvila: Tentokrát navštívila GIBS

Autor: František Prachař - 
29. listopadu 2016
05:01

Nedělní Blesk zjistil, že Jana T. (21) z Hradce Králové, která se prohlásila za milenku kapitána Milana Jušty z hradecké kriminálky, učinila nedávno na Generální inspekci bezpečnostních sborů závažné prohlášení.

Jana T. už v srpnu Nedělnímu Blesku řekla, že kapitána Juštu intimně znala a že se jí svěřil se zmanipulováním vyšetřování kauzy studenta Nečesaného. Kriminalistu poznala v únoru 2015, když jí zavřel manžela za loupežné přepadení.

„Vypovídala jsem jako svědek a chtěla jsem, aby Jušta mého muže pustil. Po pár dnech jsme se spolu vyspali a můj muž se nějak dostal na svobodu,“ řekla tehdy Jana T.

Po pár týdnech se do ní policista beznadějně zamiloval, tvrdí žena. O případech, na kterých pracoval, s ní hovořil často a vypadalo to, že tak ulevuje svému svědomí.

„Řekl mi o Nečesaném věci, které jsem si nedokázala nechat pro sebe. Proto jsem šla za advokátem a udělala to místopřísežné prohlášení,“ svěřila se Jana T. Nedělnímu Blesku. Dodala, že podle slov kapitána Jušty se celá kauza studenta Nečesaného točí kolem jeho otce, Luďka Nečesaného (46), ředitele krajské nemocnice v Liberci.

„Z titulu své funkce jsem od ní odstřihl řadu majitelů firem, které zbytečně živila“, řekl ředitel Nečesaný již dříve Nedělnímu Blesku. „Přepadení hořické kadeřnice i to, že u ní syn kvůli ostříhání byl krátce předtím, přišlo pro některé lidi jako na zavolanou. Když syna Nejvyšší soud pustil na svobodu, začala policie stíhat mě.“

„Jušta mi řekl, že zátah na ředitele začal krátce potom, i když anonymní udání o jeho korupci leží na policii už tři roky. Zeptala jsem se ho, jak s tím může žít. Odpověděl, že to musel dělat, že nechce přijít o práci a zničit si život,“ řekla Jana T.

Jušta podle ní rovněž přiznal, že pachové stopy v kadeřnictví zmanipuloval. Přenesl studentův tělesný pach z oblečení, které mu zabavili, do pracovny a na některé věci hořické kadeřnice.

Když Nedělní Blesk s Janou T. v srpnu hovořil, strachovala se o život. Rozumně usoudila, že si nic z toho nemůže nechat pro sebe, a v advokátní kanceláři JUDr. Jakuba Blažka formou čestného prohlášení vše vypověděla.

Podle informací Nedělního Blesku Jana T. tento svůj krok zopakovala, ovšem na kvalitativně vyšší úrovni. Navštívila 6. října letošního roku expozituru Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) v Hradci Králové.

Podala vysvětlení o svém poměru s kapitánem Juštou a potvrdila to, co již dříve uvedla ve svém prvním čestném prohlášení, jakož i to, co řekla Nedělnímu Blesku. Za přítomnosti státního zástupce JUDr. Pavla Klaila ji vyslechl pplk. Ing. Pavel Patera a záznamu o celé věci přidělil jednací číslo GI-TC-361-/2016.

Tisková mluvčí pražského ústředí GIBS Radka Sandorová na dotaz Nedělního Blesku sdělila, že: „…GIBS šetří trestní oznámení v této věci, ale protože celá věc není uzavřená, není rovněž možné podávat žádné informace.“

Dovolání aneb nic nekončí

Obhájci studenta Lukáše Nečesaného JUDr. Petr Dítě a JUDr. Oldřich Chudoba podali dovolání k Nejvyššímu soudu zejména proto, že – jak v něm píší – neexistuje jediný přímý usvědčující důkaz o vině jejich klienta.

Nalézací soud (tj. soudce Vacek v Hradci Králové) a odvolací soud (tj. soudce Lněnička z Vrchního soudu v Praze) nevzali v úvahu, že skutková zjištění jsou „…v přímém opaku obsahu provedených důkazů“. Existuje mezi nimi extrémní rozpor, svědčící ve prospěch studenta Nečesaného.

necesany ( 30. listopadu 2016 01:10 )

ellenic ( 29. listopadu 2016 16:30 )

pokrok Jistě napadená kadeřnice to ví nejlíp, možná se i lekla. Mne z toho vynech, nemám důvod psát taková moudra jako Ty .

ellenic ( 29. listopadu 2016 13:13 )

jjusa Také mám takový dojem, že jde o pomstu.

ellenic ( 29. listopadu 2016 13:10 )

pokrok Byl jsi u toho, když se to stalo, no nejspíše ano, když toho tolik víš a hlavně víš, že pachatelem byl Lukáš Nečesaný . O výpovědi poškozené si myslím své, spíše mi přijde,že možná někoho kryje a Lukáš se jí hodil.

majojo ( 29. listopadu 2016 11:42 )

Čestná a spravedlivá děvenka. Asi se zhlídla v americkejch filmech - nebo je za tím něco jiného, jako například prachy? No v tom případě si plátce nevybral zrovna věrohodnou osobu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání