Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bacha, jedu! Seniorka brázdila tramvajové koleje v Ostravě, myslela si, že je na špatné silnici

Autor: dce, kaj - 
18. listopadu 2016
17:04

Sto metrů ujela sedmašedesátiletá seniorka po tramvajových kolejích v Ostravě, než jí došlo, že už není na silnici. Dokonce minula i zastávku s několika cestujícími.

Hromadnou dopravu blokovala v obou směrech v Ostravě-Zábřehu motoristka, která se projela sto metrů po tramvajových kolejích. „Seniorka, bydlící v nedalekých Vítkovicích, si za ranního šera spletla tramvajové koleje a domnívala se, že jede jen po špatně vyasfaltované silnici,“ řekl hasič Petr Kůdela.

Žena cestující na předoperační vyšetření do špitálu jen o kousek minula zastávku plnou vyděšených Ostravanů. Ona i její malý spolucestující vyvázli bez zranění a auto bez větší škody.

Vůz z kolejí během deseti minut vytáhl hasičský vyprošťovací speciál Bizon. Řidička zřejmě vyjížděla z Palkovského ulice podjezdem do míst, kde poměrně úzká silnice končí, přechází v dlažební kostky a nakonec v tramvajové koleje. Po těchto kolejích dojela až za tramvajovou zastávku Hulvácká (ve směru na Novou Ves) – odhadem sto metrů – kde konečně zastavila,“ uvedl Kůdela.

Navíc to není poprvé, co se v těchto místech starší řidič dostal na koleje. „Například letos v březnu sem musela zábřežská jednotka HZS MSK jet vyprostit z renaulta postaršího řidiče. Ten dojel „pouze“ po jasně identifikovatelných kolejích ke zmíněné tramvajové zastávce, o dva měsíce později zastávku minula Škoda Felicia ženy středního věku a v pátek Kia Picanto, kterou řídila seniorka. Podle zasahujících hasičů ale obě zmíněné ženy na traťový rekord nedosáhly, „už prý se zde nějakému opravdu šikovnému řidiči podařilo dojet ještě o notný kus dál…,“ dodal hasič.

sores ( 18. listopadu 2016 17:16 )

A takovým se dává řidičák? To snad ne! Vždyť jezdí i v 80 letech ještě a bez nehody. Ta aby pro ostudu chodila kanály nebo se vystěhovala! Okamžitě jí sebrat na trvalo řidičák!!!

odol ( 18. listopadu 2016 17:15 )

Pred Poprradom jedna pani tvrdila,že si myslela že je už v Tatrách..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání