Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hasič Daniel (37) skončil po brutálním útoku v kómatu: Po třech letech přišel zázrak!

Autor: lm - 
21. listopadu 2016
10:23

Hasičovi Danielovi (37) se před třemi lety zhroutil svět. V srpnu 2013 ho v baru bezdůvodně napadl a zbil 34letý Roman. Daniel poté skončil v kómatu a lékaři mu dávali minimální šance. Nyní přišel razantní zvrat...

K brutálnímu napadení došlo v půlce srpna 2013 v baru ve slovenském městě Šaľa, kde se Daniel (37) dobře bavil se svou přítelkyní a skupinkou kamarádů. Do baru tehdy přišel notně opilý Roman (34) a bezdůvodně začal vše kolem rozbíjet, dokonce dal facku Danielově přítelkyni. Hasič chtěl muži domluvit, ten na něj však zaútočil a udeřil ho do hlavy. Daniel skončil s rozbitou hlavou na zemi a po operaci upadl do kómatu.

Po několika měsících se z kómatu sice probral, ale ochrnul na levou stranu těla. Dlouhé tři roky jen ležel, nemluvil a nezvládl se ani sám najíst. Teď mu konečně svitlo na lepší časy. Navzdory prognóze odborníků totiž začal sám mluvit, a dokonce si už i čte knihy a noviny!

„Dělám všechno pro to, abych překonal sám sebe. Vnímám úplně všechno, jen to nedokážu vyslovit tak, jak bych chtěl. Umím si sám přečíst věty, ale nyní vnímám život s velkým nadhledem,“ popsal Daniel slovenskému deníku Nový Čas. I přes velký úspěch je ale stále odkázán na péči rodinných příslušníků.

Rodina je z tohoto úspěchu nadšena, radost jim ale kazí slovenské soudy, které nechaly pachatele běhat na svobodě. „Případ mělo již několik soudců a stále se vše začíná od začátku. Pohnulo se akorát to, že muže, který mému bratrovi tak velmi ublížil, propustili z vazby. Vždyť to je už výsměch,“ řekl smutně Danielův bratr Maroš.

Roman (34) by měl znovu stanout před soudem až v březnu, celý proces ale může trvat roky. „Krajský soud v Trnavě zrušil napadené usnesení Okresního soudu v Galantě v celém rozsahu a ve věci rozhodl tak, že obviněného Romana K. propustil z vazby na svobodu. Zároveň přijal písemný slib obviněného jako náhradu za jeho vazbu a nahradil vazbu obviněného dohledem probačního a mediačního úředníka,“ vysvětlila deníku mluvčí krajského soudu Jana Kondákorová.

strycbrady ( 21. listopadu 2016 11:16 )

Kam zmizela přítelkyně se kterou se tak "dobře" bavil? Jestli to náhodou nebyla baba toho co mu dal do držtky. Herman

moiaza ( 21. listopadu 2016 10:32 )

Vsadím poslední kalhoty, že ten gangster neměl bílou tvář.

Zobrazit celou diskusi
EUR 25,15 25,27
USD 23,5 23,68
GBP 29,28 29,48
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Další články
Články odjinud