Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vrah před skoro 18 lety stáhl Katarinu z kůže, policie je blíže k jeho odhalení

Vrah před skoro 18 lety stáhl Katarinu z kůže, policie je blíže k jeho odhalení.
Vrah před skoro 18 lety stáhl Katarinu z kůže, policie je blíže k jeho odhalení.  (Autor: reddit.com)
Autor: dce - 
17. listopadu 2016
12:30

Vraždu studentky Katariny Zowadu (†23) z krakowské univerzity polská policie vyšetřuje už od konce roku 1999. Tehdy kůži z části jejího těla vylovil z řeky kapitán jedné lodi. Vraha se ovšem stále najít nepodařilo, a to ani speciálnímu oddílu pro nevyřešené případy, který se jmenuje Akta X.

Vrah podle mnohých napodobil zločiny z populárního filmu Mlčení jehňátek. Bylo 7. ledna 1999, když si Miroslaw M. všiml že se mu do šroubu lodi zamotala jakási plachta. Vytáhl bledou kožovitou věc, kterou jako zbytky lidské kůže identifikoval, až když si všiml ucha.

Kůže patřila studentce náboženství z Jagellonské univerzity v Krakowě. Katarina Zowada byla pohřešovaná už od 12. listopadu, patřila ale mezi samotáře, a tak ji postrádala pouze její matka.

Kůže nepocházela z celého těla, pouze z torza bez rukou, nohou a obličeje. Z kůže byly navíc vyříznuté bradavky. Další pátrání přineslo pouze Katarininu nohu a části jejího oblečení. Vyšetřování se od roku 1999 moc neposunulo.

V roce 2000 byl na kůži identifikován nový vzorek DNA, který ale neodpovídal nikomu z databáze trestaných. O rok později si případ převzala skupina pro vyšetřování odložených případů zvaná Akta X.

Ta před dvěma lety zatkla podezřelého, který chodil na stejnou školu jako Katarina. Policie ho nakonec ale neobvinila. A pátrá se dál.

V minulých týdnech policejní potápěči z řeky, kde byla nalezena kůže ženy, vytáhli několik osobních drobností, které by studentce mohly patřit. V nedávné době bylo navíc potvrzeno, že oběť byla před smrtí mučena.

Polští vyšetřovatelé spolupracují na případu s kriminalisty z Portugalska i s FBI.

ejvm1712 ( 17. listopadu 2016 16:12 )

Takový prasácký články si nechte pro Poláky co měli papeže

mandy ( 17. listopadu 2016 15:51 )

Chich, to patřilo k článku o Trumpové. Chybička se vloudila.

mandy ( 17. listopadu 2016 15:48 )

Jako mladá byla kočka. Teď je jí skoro sedmdesát. Tak nemůže vypadat jako dvacítka.

vosavopruz ( 17. listopadu 2016 12:42 )

ksichtem mi připomíná Pazderkovou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání