Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vesnici na Domažlicku otrávil toluen z kanalizace: Opusťte své domovy, vyzvali obyvatele

Autor: dce - 
17. listopadu 2016
10:09

Opravená kanalizace pěkně zavařila obyvatelům obce Koloveč na Domažlicku. Unikající toluen mnohým z nich způsobil značné zdravotní potíže. Policie se případem začala zabývat. Obyvatelům doporučili, ať na čas opustí své domovy. 

Obyvatelé z centra Kolovče několik dní trpěli značnými zdravotními problémy signalizujícími otravu. Zvraceli, z nosu jim tekla krev, trpěli malátností. V obci se nedalo dýchat. Až hasiči z chemické laboratoře dokázali příčinu odporného zápachu vyšetřit.

„V domech chemici naměřili vysokou koncentraci nebezpečných výparů toluenu a dalších rozpouštědel. Ve třech rodinných domech byly hodnoty tak vysoké, že v nich nebylo vhodné déle pobývat,“ řekla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Případem už se začala zabývat policie. „Domažličtí kriminalisté dne 15. listopadu 2016 zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,“ uvedla mluvčí Dagmar Brožová.

Město totiž při opravách kanalizace nechalo problémové úseky pouze vyvložkovat, což je sice levnější, ale očividně také méně účinné. Jedovaté výpary pocházely právě odsud.

Obyvatelé byli vyzváni, aby se v nich nezdržovali, aby překryli odpady mokrými hadry a aby větrali. Ze strany úřadu městysu bylo občanům nabídnuto náhradní ubytování,“ dodala mluvčí.

agfor ( 17. listopadu 2016 13:59 )

Feťáci se tam už stahují. Budou mít fet zadara.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání