Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vzduchem létali lidé, kusy plechu i sklo: Při srážce tramvaje a autobusu v Plzni 17 zraněných

Autor: ČTK, shp - 
16. listopadu 2016
14:53

K děsivě vypadající srážce tramvaje a autobusu došlo v Plzni. Situace je zmatená, na místě je 17 zraněných. Jejich rány jsou přitom vážné. Zranění utrpěli i řidička tramvaje (55) a řidič autobusu (66)

V Plzni se dnes odpoledne na křižovatce ulic Klatovská a Kaplířova ve čtvrti Bory srazil autobus s tramvají. Na místě je podle informací Blesk.cz 17 zraněných, z toho 16 středně těžce včetně těhotné ženy - středně těžká poranění zahrnovala krom pořezaných rukou a boličejů od skla i otřesy mozku nebo pohmoždění hrudníku. 17. člověk je zraněn těžce - mladý muž přišel o část prstu ruky. U nehody zasahují záchranáři. Událost značně komplikuje provoz na rušné Klatovské třídě poblíž okraje Plzně.

Podle Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) se srazila tramvaj číslo 4, která má u křižovatky konečnou stanici, a okružní autobus linky 30. Po nehodě je uzavřena tramvajová trať na Bory. "Všechny spoje linek 3 a 4, které jedou z Košutky směr Bory, se otáčí přes Palackého náměstí a vrací se na Košutku. V úseku Sady Pětatřicátníků - Bory je zavedena náhradní autobusová doprava," uvádí se na webu PMDP.

egyptanka ( 16. listopadu 2016 15:10 )

Ach jo. Snad budou všichni v pořádku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání