Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Guru Jára prožil ve filipínském vězení klinickou smrt, jeho stav je kritický, tvrdí jeho stoupenkyně

Autor: dce - 
14. listopadu 2016
13:04

Stav Jaroslava Dobeše, známého také jako Guru Jára, se ve filipínském vězení drasticky zhoršuje. Dobeš byl za znásilňování žen, kterému říkal „odháčkování“, v České republice odsouzen na 10 let, v té době přebýval na Filipínách, kde také skončil ve vězení. Právě to mu podle jeho stoupenkyně vůbec nesvědčí a s Guru to vypadá nahnutě.

Ve své esoterické škole provozoval Dobeš metodu odháčkování jako akt, kterým se žena zbaví citových vazeb na bývalé muže. Při odháčkování měl s danou ženou pohlavní styk, později však vyšlo najevo, že mnoho z nich bylo do této metody vmanipulováno a ony byly znásilněny. Loni zlínský soud Dobeše poslal na 10 let do vězení.

Jenže Dobeš tou dobou už půl roku seděl ve filipínském vězení, kam byl poslán díky zadržení na mezinárodní zatykač. A už rok a půl zde podle Dobešovy stoupenkyně Dagmar Světlovské chřadne a ztrácí sílu k životu.

Sužují ho více než čtyřicetistupňová vedra, žije v místě bez klimatizace, kde navíc permanentně hrozí infekce, horečky. Výrazně zhubl, má zažívací potíže, ve věznici údajně není pro muže ani záchod,“ řekla Světlovská serveru Lidovky.cz podle nějž také prožil klinickou smrt.

Jeho stoupenci mu ale zůstávají věrní.Častokrát v době návštěv třeba jen ležel na zemi v kleci, mřížemi obehnaném malém prostoru pro návštěvy, a ti, kteří přijeli za svým mistrem, se kolem něj shromáždili, podporovali ho posíláním energie a vnímali jeho energii. Modlili se za něj,“ Světlovská pláče. V poslední době už se Dobeš s veřejností příliš nestýká, ale dál sepisuje své myšlenky a šíří vědění.

Ostatní obyvatelé vězení mají Dobeše údajně rádi. „Stále pomáhá lidem. Některé z vězňů léčil, jiným pomohl radou, dodnes ho proto oslovují ‚Mistře‘ nebo Guru,“ tvrdí Světlovská. Obdivují ho prý i bachaři!

Česká strana se zástupci Filipín jedná o Dobešově vydání do České republiky. Dobeš mezitím požádal o náboženský azyl. „Když měl být deportován do České republiky, požádal o azyl, který mu nebyl udělen, proti čemuž se opětovně odvolal a nyní se čeká na rozhodnutí vyřízení jeho odvolání. V případě, že by toto odvolání stáhnul, bude do Česka deportován,“ dodává Světlovská.

golf33 ( 5. února 2017 19:38 )

Tohle je článek o hov_nu. Doslova

salto ( 15. listopadu 2016 10:43 )

Možná by se mu dařilo lépe, kdyby jej někdo řádně odháčkoval - nejlépe denně

vendulka1234 ( 14. listopadu 2016 15:43 )

at si zustane tam kde je, tady se vyhýbal trest, utekl a těd chce zase zpět? na co? zneužíval důvěru lidí, žen které byly v těžké životní situaci a ukájel se na nich, je to ksindl, at si užívá dál na Filipínách a praktikuje si tam ty své léčebné metody na sobě, aspon je jednou opravdu využije.

krtekzhor ( 14. listopadu 2016 15:19 )

může ve vězení ted prozměnu odháčkovat spoluvězně

mirkazam ( 14. listopadu 2016 14:05 )

Milej Guru neměl patřičný přísun pomotaných bab,které by chtěly,,odháčkovat ",a tak to s ním kleplo...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání