Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Mladík (19) brutálně zbil muže a chtěl ho utopit v potoce: Policisté ho obvinili z pokusu o vraždu

Mladík (19) brutálně zbil muže a chtěl ho utopit v potoce: Policisté ho obvinili z pokusu o vraždu (ilustrační foto).
Mladík (19) brutálně zbil muže a chtěl ho utopit v potoce: Policisté ho obvinili z pokusu o vraždu (ilustrační foto).  (Autor: Krimi-Plzeň)
Autor: dce - 
13. listopadu 2016
12:28

Brutální napadení se odehrálo už v pondělí v obci na Vsetínsku. Alkohol dvojici mladíků posilnil natolik, že se vrhli na nicnetušícího muže. Jeden z nich ho brutálně zbil a nakonec se ho pokoušel utopit v potoce. Muži museli život zachránit lékaři! Mladík byl obviněn z pokusu o vraždu a skončil ve vazbě.

Dva mladíci (19 a 26) se při pondělním odpoledni posilňovali alkoholem poblíž prodejny potravin v obci u Rožnova pod Radhoštěm. Asi ve čtyři k prodejně přijel na kole dvaapadesátiletý muž, kterého dva mladíci znali, a jeden z nich si zrovna vzpomněl, že mu muž dluží pár stovek. Rozhodl se je z něj dostat skutečně odporným způsobem.

„Opilý mladík znenadání kopl muže do obličeje a začal ho bít. Pak ho shodil do blízkého potoka, kde v brutálním útoku v podobě facek a kopání pokračoval. Kopal a pěstmi tloukl muže po celém těle i do obličeje a hlavy. Pak poškozenému několikrát ponořil hlavu pod hladinu a násilně mu ji tam držel tak, aby nemohl dýchat, a snažil se ho utopit,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Zbitý muž se z potoka samozřejmě snažil vylézt, ale útočník ho do něj vždy strčil zpět. Napadený nakonec skončil v potoce v bezvědomí. „Napadání přihlížel šestadvacetiletý muž, který agresora ve fyzickém napadání povzbuzoval, podněcoval ho k dalším útokům a hlasitě se napadání smál,“ popsala mluvčí.

Prodavačka z blízkého obchodu zavolala na místo záchranáře, kteří muže převezli do nemocnice. Útočníci pak policistům napovídali, že muž do potoka spadl a oni ho z něj vytahovali – šetřením ale zjistili, že vše bylo jinak.

„Oba mladíci byli v době incidentu pod vlivem alkoholu. Mladšímu z mužů jsme naměřili necelé dvě promile a staršímu necelé jedno promile,“ dodala Javorková.

Hlavní pachatel – teprve devatenáctiletý mladík – byl obviněn z pokusu o vraždu a byl vzat do vazby. Druhý muž bude stíhán na svobodě za účast na pokusu o vraždu. Oběma hrozí až osmnáct let ve vězení.

yokky ( 30. listopadu 2019 00:57 )

dietr ( 13. listopadu 2016 13:07 )

Pusťe si transformery a jiné pohádky pro děti a zjistíte, že se mladíci chovali vlastně normálně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání