Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Děti, které si v Ústí nad Labem lehly pod vlak, šokují světová média: Video je patrně podvrh

Autor: dce - 
12. listopadu 2016
13:07

Netrvalo to déle než pár dní, než se video dvou dětí, které se v Ústí nad Labem nechaly na kolejích přejet vlakem, dostalo i do světových médiích. Smrtelné nebezpečí ale patrně nebylo reálné – video je patrně podvrh.

Na video, které se objevilo na serveru YouTube.com, upozornila ve středu televize Prima. Dva chlapci na videu přibíhají ve chvíli, kdy se blíží motorový vlak, a lehnou si mezi koleje. Vlak nad nimi projel. Policie se teď snaží zjistit totožnost dětí. „Případem se zabýváme, spolupracujeme se Správou železniční dopravní cesty,“ řekla ČTK Hyšplerová. Chlapci porušili zákon o drahách a hrozí jim pokuta.

Dvěma dětem hrozilo reálné nebezpečí smrti – vítr, jenž vzniká průjezdem vlaku, může zvednout oblečení, které se může namotat na některou ze součástí, jež jsou pod vlakem.

Video  Reportáž televize Prima: Děti si na kolejích hrály se smrtí.  - FTV Prima
Video se připravuje ...

Jenže podle serveru Deník.cz jde patrně o podvrh. „Každé rizikové chování v kolejišti ihned strojvedoucí nahlásí, včetně podezřelého pohybu osob v kolejišti. Nic takového ale nikdo nehlásil,“ uvedl Petr Zimandl, vedoucí drážních vyšetřovatelů Správy železniční cesty v Ústí nad Labem. Vlak poté, co přes děti přejede, navíc ani znatelně nebrzdí – strojvedoucí by v takovém případě už dávno zatáhl rychlobrzdu.

Ať už jde o videomontáž, či reálnou událost, jde o velmi nebezpečný kousek. Pokud chlapci na místě fyzicky nebyli v době, kdy projížděl vlak, mohou i tak – i když třeba nechtěně – nabádat své vrstevníky k podobným nápadům. Případu už si navíc všimla i zahraniční média!

pavel215_klafunda ( 12. listopadu 2016 19:25 )

Ne, dráhy se jim omluví.

maxovskej ( 12. listopadu 2016 18:34 )

Tak teda podvrh?? a já si myslel jakou máme statečnou a zocelenou mládež,,,

prycsnima ( 12. listopadu 2016 17:46 )

 Dostanou dvojku z chování ?

ivoadller ( 12. listopadu 2016 16:38 )

Naše nová demokratická mládež!

jonn ( 12. listopadu 2016 16:37 )

Alespoň celej svět vidí co tady máme za blbce .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání