Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Unesli dceru bohatého podnikatele a brutálně ji zbili: Putují na 10 let do vězení

Unesli dceru bohatého podnikatele a brutálně ji zbili: Putují na 10 let do vězení (ilustrační foto).
Unesli dceru bohatého podnikatele a brutálně ji zbili: Putují na 10 let do vězení (ilustrační foto).  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, dce - 
10. listopadu 2016
14:10

Krajský soud ve Zlíně dnes uložil Michalu Š. deset a Ladislavu F. pět let vězení za předloňský únos dcery podnikatele v Kroměříži. Další dva obžalované v případu, Daniela Š. a Radomíra V., naproti tomu senát obžaloby zprostil. Podle státního zástupce muži po mladé ženě chtěli 100 milionů korun. Všichni obžalovaní vinu odmítli. Hrozilo jim až 15 let vězení. Soud nyní čte odůvodnění rozsudku.

Poškozená 14. ledna 2014 večer zaparkovala své auto před domem v Kroměříži, když k ní podle obžaloby přistoupil jeden z trojice Michal Š., Daniel Š. či Radomír V. Ženu jednou rukou uchopil přes ústa a druhou objal přes paže a břicho a natlačil ji do přistaveného BMW, které patřilo otci Michala Š., řekl státní zástupce Ivan Hrazdira. Vzhledem k nedostatku důkazů ale sám navrhl, aby soud Daniela Š. a Radomíra V. obžaloby zprostil.

Z obžaloby vyplývá, že muž pak mladou ženu udeřil čtyřikrát pěstí do obličeje, sedl jí na záda, spoutal jí ruce za zády kovovými pouty a přes hlavu dal plátěný pytel. Obžalovaní ženě údajně sebrali kabelku s peněženkou i doklady, firemní notebook a mobilní telefon i sportovní oblečení. Podle Hrazdiry ji pak celou noc vozili po neznámých místech a chtěli po ní peníze.

Ladislav F. vybral z platební karty poškozené 40 000 korun a o výběr dalších peněz se neúspěšně pokusil. Martyrium unesené skončilo poté, co se s vězniteli dohodla, že jim následující den v 17:00 přiveze 100 milionů Kč na benzinku Rohlenka u Brna, uvádí obžaloba. Patnáctého ledna ji tak vysadili u obce Vrbka na Kroměřížsku, odkud si zavolala pomoc.

Kromě krevní podlitiny a otoku oka utrpěla žena při únosu i drobné podlitiny na zápěstích a narazila si koleno. Je dcerou muže, který obchodoval s pohonnými hmotami a teď je ve vězení kvůli daňovému úniku za stamiliony. Podle obžaloby se na únosu podíleli i další lidé, jejichž totožnost se ale policii nepodařilo zjistit. Stíhání je vedeno pro loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Daniel Š. a Radomír V. tvrdili, že u činu nebyli. Pachové stopy v autě prý nechali, když v něm jeli dříve jako kamarádi Michala Š. Ten nevysvětlil, jak se do auta dostaly pachové stopy poškozené. Obvinění vnímá jako odvetu za to, že udržoval poměr s manželkou známého, jehož bratr je policista. Ladislav F. se přiznal jen k výběru peněz. Platební kartu prý našel v batohu na silnici ve Zlíně.

jerry ( 11. listopadu 2016 06:10 )

To je divné..

havran2 ( 10. listopadu 2016 15:01 )

U soudu se každý jenom vymlouvá ! ! !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání