Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dva týdny po Honzovi pátrali marně, jeho tělo vydala až řeka: Pro jeho rodinu pořádají místní sbírku

Dva týdny po Honzovi pátrali marně, jeho tělo vydala až řeka: Pro jeho rodinu pořádají místní sbírku.
Dva týdny po Honzovi pátrali marně, jeho tělo vydala až řeka: Pro jeho rodinu pořádají místní sbírku.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
10. listopadu 2016
09:37

Zmizel v pátek 21. října. Po Honzovi L. pátrala policie, přátelé i blízcí marně. Jeho tělo vydala řeka po dvou týdnech. Českobudějovičtí obyvatelé nyní pořádají sbírku pro manželku zesnulého a jeho děti.

Jan L. (†36) zmizel náhle v pátek 21. října. Naposledy byl spatřen mezi Malým jezem a Havlíčkovou kolonií. V pondělí byla v řece u Voříškova dvora nalezena jeho peněženka s doklady, po Honzovi ale jako by se země slehla.

Smutná zpráva přišla 4. listopadu. Z Vltavy bylo vyloveno mužské tělo. „Dopoledne bylo v řece Vltavě nalezeno tělo muže. Na místo se dostavila policie, která provedla prvotní šetření. Mohlo by se jednat o muže, po kterém bylo v Českých Budějovicích před čtrnácti dny vyhlášeno pátrání. U identity však stále čekáme na potvrzení dalších markant. V této chvíli byla nařízena zdravotní pitva za účelem ozřejmení příčiny smrti,“ uvedl podle serveru Budějckádrbna.cz policejní tiskový mluvčí Miroslav Doubek.

Zesnulý muž byl nakonec identifikován právě jako Jan L. „Kriminalista poznal prvky pohřešovaného jako prsten nebo oblečení. Všechny výsledky rozborů z pitvy ještě nemáme, ale můžeme potvrdit, že šlo o pohřešovaného šestatřicetiletého muže,“ řekl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. „Nebylo shledáno žádné další zavinění.“

Přátelé rodiny se rozhodli uspořádat sbírku, která má finančně pomoci Honzově manželce a jeho dětem. Jakýkoli finanční dar můžete poslat na účet 192585284/0300 nebo ho přinést do kasičky v restauraci na Koháči u Malého jezu, kde sídlí fotbalová Slavia České Budějovice.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání