Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Expřítelkyni zasadil před zraky dětí ve školce 27 ran nožem: Dostal 17,5 roku vězení

Autor: ČTK ljš - 
9. listopadu 2016
13:46

Brutální likvidační útok, který oběť přežila jen díky štěstí a rychlé pomoci. Ostravský krajský soud poslal na 17,5 roku do vězení muže za pokus vraždy v budově školky ve Frýdku-Místku. Miroslav Š. z Paskova se podle rozsudku v šatně pokusil ubodat bývalou partnerku. Zasadil jí 27 ran nožem. Minimálně části útoku přihlížel jejich malý syn.

Obžalovaný se hájil tím, že nechtěl vraždit. Tvrdil, že ženě chtěl jen ublížit, její smrt si nepřál. Vše vysvětloval tím, že s ním partnerka nechtěla komunikovat a neměl možnost se stýkat s dětmi.

Podle obžaloby Miroslav Š. ženu napadl nožem, když přišla syna vyzvednout do školky. Státní zástupkyně útok označila za likvidační. Oběti zasadil 27 ran, dvanáct z nich mířilo na hlavu. Žena přežila jen díky štěstí a rychlé pomoci.

Rozsudek není pravomocný. Obžalovaný se ještě v jednací síni odvolal. "Jste úplně mimo, pane soudce," pokřikoval při zdůvodnění rozsudku. V jednací síni vyrušoval i přes napomínání opakovaně, proto jej soudce vykázal. Odvolal se i státní zástupce. Podle něj je trest nepřiměřeně mírný. "Obžalovaný je pro poškozenou neustálou hrozbou. Svou agresivitu vůči ní dával najevo během celého hlavního líčení," uvedl státní zástupce Radim Sobek.

Pár spolu žil několik let. Na svět přivedli čtyři děti. Rodina ale nežila spořádaným životem. Oba v hojné míře popíjeli alkohol. Úřady jim dokonce děti odebraly. To pro Štembírkovu partnerku znamenalo zlom. Od přítele odešla, začala se léčit a našla si práci. Odmítala s bývalým partnerem komunikovat. Rozchod Miroslav Š. podle obžaloby neunesl a partnerku začal pronásledovat. Snažil se ji přesvědčit, aby se k němu vrátila.

Často se choval agresivně, vyhrožoval jí vraždou. Vše vyvrcholilo letos v únoru. Obžalovaný se vyzbrojil masivním kuchyňským nožem a počkal na bývalou partnerku před školkou. Vstoupil s ní do budovy a v jedné ze šaten ženu napadl. Podle soudce byl útok zvlášť surový. "O intenzitě napadení svědčí fakt, že se nůž dvakrát během bodání zlomil. Špička zůstala uvízlá dokonce v lební kosti," řekl soudce. Dodal, že na těle ženy znalci našli tolik ran, že je nebyli schopni přesně zmapovat. "Došli k závěru, že jich bylo nejméně 27," řekl předseda senátu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání