Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Paví uprchlík z Bohumína zaměstnává policisty: Po velké výpravě ho čeká domácí vězení

Paví uprchlík z Bohumína zaměstnává policisty: Po velké výpravě ho čeká domácí vězení (ilustrační foto).
Paví uprchlík z Bohumína zaměstnává policisty: Po velké výpravě ho čeká domácí vězení (ilustrační foto).  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
8. listopadu 2016
16:46

Páv zvaný útěkář momentálně pravidelně zaměstnává strážníky v Bohumíně na Karvinsku. Toulavý páv z Mauglího ranče v parku Petra Bezruče se zřejmě odmítá smířit s velikostí svého domova a nemine tak týden, kdy by městští policisté neřešili oznámení o pávovi, který se promenáduje bohumínskými ulicemi. „V minulých dnech dokonce podnikl i velkou dobrodružnou výpravu,“ řekla mluvčí radnice Lucie Kolková.

„Paví sameček předvedl doslova heroický výkon, za který by se nestyděl ani hlavní hrdina z filmu Uprchlík. Udělal si dobrodružný výlet přes dálniční přivaděč i železnici až do areálu firmy Rockwool v Bohumíně-Skřečoni. Doma přitom na tuláka, který se vždy ze svých cest vrátil, čekala jeho družka i ošetřovatelé,“ řekla Kolková.

Čekání však bylo marné a nakonec přechodný pobyt uprchlíka správci farmy pro zvířata Petru Lakomému oznámili strážníci. „Čekali jsme, zda se vrátí, ale marně, takže nám nezbylo nic jiného než vzít auto, síť a klec, dojet pro něj a zkusit ho chytit,“ popsal Lakomý.

Notorickému uprchlíkovi teď ošetřovatelé „přistřihli křidélka“. „Na nějaký čas teď od ošetřovatelů dostal domácí vězení a na volné vycházky si bude muset chvíli počkat,“ doplnila mluvčí.

Mauglího ranč funguje v bohumínském parku Petra Bezruče už několik měsíců a domov v něm našlo přes 70 zvířat. Kromě drůbeže jsou v něm kozy a ovce nebo morčata. Páv s pávicí jsou tříletí, do Bohumína přicestovali od chovatele z Čech a hned se stali atrakcí pro návštěvníky Mauglího ranče. Další tři malí pávi na volné procházky čekají prozatím ve výběhu. Nejprve si musejí zvyknout na prostředí a až pak je chovatelé budou moci vypustit do parku, aby dělali společnost starší partnerské dvojici. Farma by se v příštím roce mohla rozrůst i o lamy alpaky, které dorůstají do výšky jednoho metru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání