Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Cikánská hudba a policejní dohled: Mladého Roma, který zemřel po potyčce v Žatci, pohřbili v bílé rakvi

Autor: Jana Ulrichová, ljš - 
7. listopadu 2016
16:16

Jen ti nejbližší se mohli v pondělí naposledy rozloučit s mladým Romem Miroslavem D. (†27), který před dvěma týdny tragicky zahynul při potyčce v žatecké pizzerii. I tak na pohřeb, který se konal v malém vesnickém kostelíku v Lenešicích na Lounsku, přišly asi dvě stovky příbuzných a známých. Na vše dohlíželi policisté.

Ti byli na místě kvůli obavám, že se pohřeb opět zvrhne v nepokoje, jak tomu bylo při pietě, která se konala v Žatci před týdnem.

Tentokrát však na žádné rozbroje nedošlo. Poslední rozloučení se neslo v poklidném duchu a bylo poměrně krátké. Tělo Miroslava D. v bílé rakvi pak naložili pracovníci pohřební služby do auta a smuteční hosté se za ním za vyzvánění zvonů a tklivých tónů cikánské hudby vydali v průvodu na hřbitov. Tam pak tělo uložili do rodinného hrobu.

Miroslav D. přišel do pizzerie v Žatci 18. října v podvečer. Podle svědků se choval, jako by byl pod vlivem drog. Obtěžoval ženy a s ostatními hosty se kvůli tomu dostal do sporu. Osazenstvo pizzerie ho proto strhlo na zem a zavolalo policii. Mladík ale zkolaboval a už se ho nepodařilo oživit. Podle policie pitva neprokázala cizí zavinění.

Video  Reportáž televize Prima: Video ukázalo, jak zemřel Rom v Žatci.  - FTV Prima
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání