Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zuzana (†20) zachraňovala sousedy z hořícího domu, sama při požáru zemřela

Autor: shp - 
7. listopadu 2016
15:23

Namísto toho, aby se snažila rychle si zachránit krk, tak riskovala vlastní život, aby pomohla sousedům v ohrožení. Zuzana (†20) se při požáru domu v bratislavské čtvrti Dúbravka zachovala jako hrdinka. Chtěla varovat ostatní, aby včas utekli. Stálo ji to ale život.

Požár vypukl ve čtvrtek večer v třetím patře paneláku na sídlišti v Dúbravce. Při požáru zemřela mladá Zuzana. Po neštěstí, které pravděpodobně způsobila neopatrná manipulace s ohněm, vypluly na povrch šokující informace. Zuzka se totiž obětovala pro záchranu ostatních, informoval web Topky.sk.

Mladá žena bydlela v bytě se svým přítelem Borisem. Po desáté hodině z něj oba vyběhli, aby upozornili ostatní obyvatele domu, že je zle. Po chodbách se šířil hustý a štiplavý dým, který se rychle šířil po celém paneláku.

Namísto toho, aby Zuzka s přítelem utekli, varovali ostatní. „Obětovala se pro druhé, namísto toho, aby si zachránila vlastní život. Vyběhla i s přítelem ven do toho pekla a šla varovat sousedy, aby se i oni zachránili. Myslela víc na ostatní než na sebe,“ napsal její bratr Michal na Facebooku.

Zemřela v osmém podlaží

Po příchodu záchranných složek na místo požáru začali hasiči, policisté i záchranáři s hašením, evakuací osob a poskytováním první pomoci. Hasičům se naskytl otřesný pohled. V útrobách paneláku našli bezvládné tělo mladé ženy v osmém poschodí.

Poté vyšlo najevo, že jde právě o Zuzku. Namísto toho, aby běžela ven, vyběhla na schody, aby varovala ostatní. To se jí bohužel stalo osudné. Jejího přítele našli v bezvědomí. V nemocnici nyní bojuje o život.

Z obrovské tragédie se nedokáže rodina ani přátelé mladé Slovenky vzpamatovat. „Celý život byla dobrák od kosti… tak i zemřela. Byla to hrdinka, která nejdřív myslela na ostatní a pak až na sebe. Miluji tě, Zuzko moje, navždy,“ dodal Michal na sociální síti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání