Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Armáda a policie vtrhly na skládku u Lukavce. Během zásahu bylo zatčeno několik lidí

Armáda a policie vtrhly na skládku u Lukavce. Během zásahu bylo zatčeno několik lidí (Ilustrační foto).
Armáda a policie vtrhly na skládku u Lukavce. Během zásahu bylo zatčeno několik lidí (Ilustrační foto).  (Autor: Blesk - David Malik)
Autor: ČTK - 
5. listopadu 2016
09:08

Policie a armáda zasahovaly ve čtvrtek na skládce u Lukavce na Litoměřicku. Informuje o tom sobotní Litoměřický deník. Podle listu policie zatkla několik lidí.

Zásah kriminalistů a vojáků, kteří měli mít k dispozici i vrtulník s termovizí, potvrdil listu nejmenovaný svědek. „Celý den kroužil nad skládkou vrtulník s termovizí, přijelo i pyrotechnické vozidlo s nákladním prostorem, jakým odvážejí třeba bomby, dva vojenské nákladní vozy, dvě nebo tři auta policie a dvě kriminálky,“ řekl listu. Policie potvrdila pouze to, že na místě zasahovala.

Skládku provozuje společnost Ladeo. Ani její ředitel Vlastimil Ladýř Deníku neposkytl žádné informace. „Zatím bez komentáře,“ řekl Ladýř listu.

Skládkou u Lukavce se opakovaně zabývala Česká inspekce životního prostředí. V roce 2009, kdy ji provozovala společnost Eurosup, jí inspektoři uložili za nebezpečné odpady pokutu 900 000 korun. Stejnou sankci za obdobný prohřešek dostal nový provozovatel loni.

ivoadler ( 5. listopadu 2016 11:41 )

To svinstvo sem narvali "podnikatelé" z devadesátých let. Teď se všichni drbou za uchem co s tím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání