Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Islám je jako nacismus? Svoboda projevu. Policie odložila případ Samkové

Autor: ČTK - 
4. listopadu 2016
07:27

Policie odložila případ advokátky Kláry Samkové, která v květnu na semináři v Poslanecké sněmovně přirovnala islám k nacismu, fašismu a komunismu. Její výroky byly podle zdůvodnění v mezích svobody projevu. Informoval o tom zpravodajský web Českého rozhlasu.

Turecký velvyslanec v Praze Ahmet Bigali tehdy označil vystoupení právničky za urážku islámu a společně s dalšími diplomaty opustil na protest seminář. Výroky se zabývali žalobci, kteří případ postoupili policii, i Česká advokátní kancelář.

Samková na semináři podle médií řekla, že islám je „státní zločinnou a zločineckou ideologií“ a je třeba s ním naložit stejně jako se všemi totalitními režimy, tedy bojovat, zvítězit a jednou provždy zamezit jeho šíření.

„Policejní orgán věc po shromáždění všech podkladů odložil. Státní zástupkyně, která případ dozorovala, rozhodnutí policie přezkoumala a akceptovala,“ řekl rozhlasovému webu Jan Lelek z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1. Výroky Samkové byly v mezích svobody projevu, dodal žalobce.

Také kontrolní rada České advokátní komory odložila podnět tajemníka této profesní organizace Ladislava Kryma, podle něhož mohla Samková svým vystoupením porušit etický kodex o chování advokáta.

Kontrolní rada údajně tajemníkovi vyčítá, že odkázal jen na novinové články a nepředložil přesné znění projevu, který Samková ve Sněmovně přednesla. Tajemník s verdiktem nesouhlasí a rozhodl se podat nový podnět, řekla mluvčí České advokátní komory Iva Chaloupková.

Samková je s výsledkem spokojená. „Na druhou stranu nemohu přehlédnout, že i to rozhodnutí se opíralo v podstatě o nedokonalost samotného podání a vůbec nerozebíralo můj projev. Byl to tedy formalistickým způsobem zakončený proces,“ uvedla advokátka.

Policie prověřovala také červnové vystoupení Samkové před tureckým velvyslanectvím v Praze, kde třikrát proklela tureckého velvyslance. „Budete-li zasahovat do našich věcí, pošleme na vás své syny,“ pohrozila.

Samková je podezřelá, že se tímto chováním dopustila přestupku proti občanskému soužití a zároveň porušila zákon o advokacii. Tuto záležitost proto státní zastupitelství postoupilo k dořešení právě České advokátní komoře, podle Chaloupkové nebylo řízení v této věci ještě ukončeno.

rudyptak48 ( 4. listopadu 2016 16:49 )

* Jenom pro informaci několik veršů z Koránu: * Korán, súra 4, verš 56 Věru ty, kdož neuvěřili v naše znamení, my v ohni sežehneme, a kdykoliv vyschnou kůže jejich, vyměníme je za jiné, aby tak trestu okusili. A Alláh zajisté je mocný a moudrý. * Korán, súra 47, verš 4 A když se střetněte s nevěřícími, udeřte je do šíjí, a až jim způsobíte úplnou porážku, pevně je spoutejte! A potom je buď omilostněte, anebo je propusťte za výkupné, pokud válka neodloží své břímě. A tak budiž! Kdyby Alláh chtěl, pomohl by si sám proti nim, avšak nečiní to proto, aby vás jedny druhými podrobil zkoušce. A Alláh nedopustí, aby se ztratily skutky těch, kdož byli zabiti na cestě Alláhově. * Korán, súra 5, verš 51 Vy, kteří věříte! Neberte si židy a křesťany jako přátele, neboť oni jsou přáteli jedni druhým. Kdokoliv z vás se s nimi přátelí, ten se stane jedním z nich a Alláh věru nepovede lid nespravedlivý. * Korán, súra 5, verš 73 A jsou věru nevěřící ti, kdo prohlašují: „Bůh je třetí z trojice“ – zatímco není božstva kromě Alláha jediného. A nepřestanou-li s tím, co říkají, věru se dotkne těch, kdož z nich jsou nevěřící, trest bolestný! * a pro ty muslimy, který tyto verše Koránu nepochopil správně, mám ještě jeden verš na závěr: * Korán, súra 8, verš 17 Nejste to vy, kdo je zabili, ale Alláh je zabil; a nevrhals ty, když jsi vrhal, nýbrž byl to Alláh, kdo vrhal, aby vyzkoušel věřící zkouškou dobrou, od Něhož přicházejí, vždyť Alláh slyšíci je, vševědoucí!

hejhej ( 4. listopadu 2016 14:33 )

Samková má pravdu. Vyznávači islámu, koránu jsou zvrhlí. Chlapi se chovají jako zrůdy bez mozku, znásilňují, vraždí, ponížují ženy. Že si to zrůdné chování nechají jejich ženy líbit, je jejich věc, ale do civilizovaných zemí taková primitivní vebež nepatří. Jsou za civilizací nejméně 400 let. A takovou chamrať přijímají debilní neziskovky za podpory Sobotky, chrání je praštěná Šabatová, Kocáb ( STB MUKL), Horáček a pitomci ze Staromáku z 28.10. Nezapomínat u prezidentských a parlamentních voleb !!!!

lug70 ( 4. listopadu 2016 08:42 )

Zavádění islámu do ČR je teprve na začátku, proto to Samkové zatím ještě prošlo. V západní Evropě, kde už je Islám silně zakořeněn, mají lidé s názorem na islám, jako má Samková velké problémy.

tvujosudzmrde ( 4. listopadu 2016 07:40 )

Islam a muslimskou víru jednoznačně u nas zakázat!!!Lepe by bylo ovšem tyto zrudy okamžitě likvidovat bez rozdílu VŠECHNY!!!!Muslim není člověk,ale lidsky odpad,omyl přírody,bacil,škudce..muslim je škodnaá a ta se musi likvidovat!!!Stejně jako židy, cikány!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání