Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena mu zemřela při porodu dvojčat: Smutná cesta Valacha na Dušičky domů. Kdo se stará o děti 600 km daleko?

Autor: ljš - 
3. listopadu 2016
17:38

Měli být velká šťastná rodina, přišla ale tragédie. Mladá manželka hokejisty Juraje Valacha bohužel zemřela při porodu dvojčat. Miminka však předčasný porod přežila, zatím ale vyrůstají stovky kilometrů od svého otce, který je navštěvuje.

Valach, který je hokejistou extraligového Chomutova, dostal na Dušičky volno, a tak se vydal domů do Zvolena, aby navštívil hrob své milované ženy Simonky a také objal dvojčátka, která po ní zůstala.

Na severu Čech by se o ně bohužel postarat nedokázal, proto jsou zatím na Slovensku. „Děti jsou doma u mých rodičů a švagrová chodí pomáhat,“ řekl hokejista Novému Času. Babička a teta miminek od sebe naštěstí bydlí jen 500 metrů daleko, takže se mohou snadno střídat.

Podle hokejisty jsou děti po předčasném porodu už naštěstí z nejhoršího venku. „Chválabohu jsou zdravé, ale ještě se uvidí, co bude dál. U nedonošených dětí se to všechno vyvine až věkem. Je potřeba věřit, že to dobře dopadne. Není to ale lehké,“ vysvětlil Valach.

Valachova manželka Simona zemřela při předčasném porodu dvojčat loni v červnu. Když ve velkých vedrech zkolabovala a začala krvácet do mozku, lékaři rychle provedli císařský řez, ale ženu už bohužel zachránit nedokázali.

clarabella ( 3. listopadu 2016 22:44 )

 a aby toho nebylo malo, tak je tam i faktická chyba. Nezemřela vloni, ale letos. Tak hlavne, ze je o cem psat. Co na tom, ze je to hyenismus.

y1xcvbnm ( 3. listopadu 2016 20:28 )

ten kdo tento článek psal musel být snad namol.

tonulenka ( 3. listopadu 2016 20:28 )

to jsou ti vzdělaní z velkých měst,kterým ti méně vzdělaní nesahají po kotníky,kteří volí ty pito..ce.Co ti nevzdělanci musí umět,to nikdy ti vzdělaní umět nebudou,i kdyby se pos..li.A ti co tvoří to,co se prodává za peníze,ze kterých oni žijí,jsou bodle nich blbí venkované.

ivanak ( 3. listopadu 2016 19:13 )

Asi neměli ve škole slohová cvičení.To je hrůza,co dokážou vypustit a otisknout.Nebo,že by vysoká v Plzni?

renca.renca ( 3. listopadu 2016 18:14 )

"Když ve velkých vedrech zkolabovala a začala krvácen do mozku." Redaktoři, další skvost. Který hotentot takový článek dokáže vypustit?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání