Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie v Mostě zadržela 12leté klauny: Měli mačety, baseballové pálky a nože

Autor: ljš, uá - 
28. října 2016
12:36

Děsí společnost, ale fascinují děti! Mánie kolem šílených klaunů už pomalu ovládá i Česko. V Mostě se tamní děti, z nichž některým bylo teprve dvanáct let, v těchto kostýmech sešly, krom masek si ale přinesly i zbraně!

Několik desítek dětí ve věku dvanáct až šestnáct let se do mosteckého parku Šibeník svolalo přes sociální sítě. „Měly masku klauna či jiný převlek. Na tom by nebylo nic závadného, kdyby některé z nich nebyly vyzbrojeny,“ uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Policie proto dětem zbraně zabavila. Šlo o opravdový arzenál – mačety, různé typy nožů, obušky a baseballové pálky. „Policie některé osoby předvedla na policejní služebnu ke zjištění totožnosti a nyní bude prověřovat, zda v souvislosti s držením zbraní omladinou nedošlo k protiprávnímu jednání. V případě že ano, budou zbraně předány správnímu orgánu k rozhodnutí o zabrání či propadnutí věci,“ dodala mluvčí.

„Akce na Šibeníku, ale i další oznámené případy jednotlivých klaunů, které jsou zřejmě myšleny jako zábava, provokace nebo recese, se mohou nechtěně zvrtnout. Mladíci v Mostě byli vyzbrojeni, nikdo z nich nemohl předem odhadnout vývoj situace na místě. Mohlo dojít k napadení, výtržnostem, i ke zkratovému jednání, které by mohlo vyústit v nechtěné zranění,“ varovala mluvčí.

Strašidelní klauni, kteří ohrožují, nebo dokonce napadají občany, jsou fenoménem, který se nejprve rozmohl ve Spojených státech a dál se šíří do Evropy. Řada případů už byla zaznamenána v Německu nebo Francii, klauni se objevili ale už i u nás.

Video  Šílený klaun na Kroměřížsku polil auto benzínem a chtěl ho podpálit.  - YouTube
Video se připravuje ...

pari ( 28. října 2016 17:29 )

Proč takové a jiné věci ukazují v telce, pouze dávají tím návody pro bl,ce.

blah.. ( 28. října 2016 16:12 )

preto je stale rozumnejsie si spravit zbrojny preukaz, nosit so sebou zbran a v pripadne naplnenia zakonnych podmienok(napr utociaci klaun s macetou), treba strielat.

fotrpjotr ( 28. října 2016 13:07 )

 Tím co měli,je mají vyplatit a pustit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání