Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Policie hledá Marka: Doma nechal dopis na rozloučenou

Policie hledá duševně nemocného mladíka z Prahy.
Policie hledá duševně nemocného mladíka z Prahy.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, ljš - 
27. října 2016
22:34

Pražská policie hledá pětadvacetiletého duševně nemocného Marka Šišáka. Mladík odešel z domova ve středu a doma nechal dopis na rozloučenou. Šišák trpí bipolární poruchou.

Na policii se dnes obrátila mladíkova matka, která svého syna viděla naposledy ve středu kolem 21:00. Policistům také předala dopis na rozloučenou, který podle ní sepsal její syn.

Hledaný muž je 190 až 195 centimetrů vysoký, hubené postavy. Má rovné plavé vlasy, ryšavé vousy a zelené oči. „Pohřešovaný trpí vážnou chorobou, konkrétně bipolární poruchou. S ohledem na ni má užívat celkem tři různé druhy léků,“ doplnil policejní mluvčí Tomáš Hulan. Při bipolární afektivní poruše se střídají období povznesené nálady, mánie a těžké deprese, která mnohdy vyústí až v pokus nemocného o sebevraždu.

Kriminalisté na základě zjištěných informací předpokládali, že by se muž mohl pohybovat kolem Kyjského rybníka v Praze 9. Odpoledne tam proto provedli rozsáhlou pátrací akci, ale bez výsledku. Nyní tak policisté prosí o pomoc při pátrání veřejnost. „Pokud byste tušili, kde se může mladík nacházet, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ sdělil mluvčí.

dietr ( 28. října 2016 10:34 )

je snad velkej, tak se najde sám, ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání