Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Na přejezdu v Chocni uvázl kamion: Strojvedoucí zabránil strašlivé tragédii

Na přejezdu v Chocni uvázl kamion: Strojvedoucí zabránil strašlivé tragédii
Na přejezdu v Chocni uvázl kamion: Strojvedoucí zabránil strašlivé tragédii  (Autor: Leo Express)
Autor: dce - 
26. října 2016
15:36

Skutečně špatně mohla dopadnout cesta lidí jedoucích vlakem v úterý z Prahy na Uherskohradišťsko. Na jednom z přejezdů po cestě uvázl kamion. Jedině rychlým zásahem strojvedoucího nedošlo ke srážce.

Bylo pár minut před půl jedenáctou v úterý dopoledne, když strojvedoucího vlaku společnosti Leo Express spatřil na přejezdu u Chocně stojící návěs kamionu. V tu chvíli byl vlak přibližně 700 metrů od přejezdu a řítil se rychlostí 130 kilometrů za hodinu.

Strojvedoucí okamžitě použil rychlobrzdu a podařilo se mu zcela zastavit 200 metrů před přejezdem. Strojvedoucí také okamžitě zavolal na řízení provozu, aby zastavili vlak blížící se v druhém směru.

„Co hrozilo, je snad každému zřejmé. Bylo to o fous. Strojvedoucí LEO Express zabránil díky okamžité reakci opakování loňské nehody u Studénky. Dlouhodobě apelujeme na MD ČR, aby se urychleně zabývali realizací koncepčního řešení přejezdů na vytížených koridorových tratích. Tentokrát to naštěstí dopadlo dobře díky technickým vlastnostem našich vlaků i reakci strojvedoucího, “ říká Michal Miklenda.

„Strojvedoucího samozřejmě odměníme. Největší odměnou pro cestující však bude, pokud to konečně bude impulzem k řešení. Kolik nehod ale potřebuje Ministerstvo dopravy, aby začalo skutečně jednat?“ doplňuje generální ředitel Leo Expressu Peter Köhler.

bizon_pepa ( 26. října 2016 18:40 )

To je hloupost. Je to to samé jako kdyby do blesku nesměli psát debilové. Co bys pak dělal. Jestli obrázek není ilustrační, tak to vypadá na nějako technickou závadu. Vždyť zadní náprava je skoro vevzduchu. I když je fakt, že za Ťoka se přejezdy s podobnými parametry staví.

ferrys ( 26. října 2016 18:04 )

Za tyto nehody můžou poděkovat lidovcům a jejich tehdejšímu ministru dopravy Šimonovskému, který za příslušný obolos (jen hloupý nepoznal) sem nechal natahat šrot na brány, které jsou houfně objížděny.Nejenže způsobují následně nehody, ale i objížděním ničí kamiony silnice, jak nižšího řádu, jejichž následné opravy pak stojí nemalé peníze a současně i poškozování domů vlivem jejich průjezdu obcemi a městy při objíždění mýtných bran.Kdyby byl již tehdy zaveden satelitní systém, nic takového by se nemohlo dít.Navíc nyní jim dají bez výběrového řízení bonus tří let, který se následně může násobně prodlužovat.Proč jsme na takovém místě v korupci?

kravanebeska ( 26. října 2016 16:21 )

 Nezalezi na tom, "kolik nehod", ale "komu" se deji. To by se, nepreju nikomu nic zleho, muselo stat nekomu vlivnemu, cloveku, ktery by mel prostredky, jak zasahnout proti vinikovi a potrestat ho. Stejne to zase bude vysmech, kamionak dostane bububu, mozna podminku, ale pochybuju. Pokutu? No jo, to se zacaluje, s tim se pocita. Jinak blahopreji panu masinfirovi, jste borec! A jeste jak rychle varoval dispecink, skvele!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání