Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie v libereckém bazénu: Proč zemřel Adam (†14)? Kvůli klukovskému řádění?

Autor: Michaela Kalkusová - 
26. října 2016
05:00

Strašná smrt Adama (†14), který se udusil v odtokové rouře divoké řeky v libereckém bazénu, otřásl počátkem září veřejností. Jak ale k tragédii došlo? Kriminalisté podle informací Blesku údajně pracují i s verzí, že Adam a jeho kamarádi chtěli rouru prozkoumat...

Krátce po neštěstí všechny informace nasvědčovaly tomu, že chlapec zemřel kvůli špatnému zabezpečení odtokové roury vodní atrakce. Podle dobře informovaného zdroje je však variant na stole více! Policie prý dokonce pracuje s verzí, podle které bylo příčinou smrti Adama klukovské řádění, dokonce přímo snaha odtokovou rouru prozkoumat!

Navíc právě kamarádi chlapce byli první, kteří plavčíka upozornili na Adamovo zmizení. Co přesně ale nahlásili? A netají někdo něco důležitého, co by objasnilo, jak se Adam k odtokové rouře doopravdy dostal?

Policie informace o tomto směru vyšetřování ani nepotvrdila, ani nevyvrátila: „Stále čekáme na vypracování znaleckých posudků, které poskytnou odpovědi na důležité otázky v případu,“ řekla mluvčí libereckých policistů Vlasta Suchánková. Když se Blesk dotazoval přímo na vyšetřovací verze, mluvčí sdělila, že řízení je neveřejné a nemůže k němu poskytovat žádné další informace.

Adamovo tělo našli policejní potápěči v potrubí atrakce divoká řeka v sobotu 3. září v 11 hodin v noci. Druhý den se ozvali svědci. Hovořili o chybějící bezpečnostní mřížce u vstupu do potrubí, vymlácených kachličkách a suti rozházené po dně bazénu.

Jedna žena také vypověděla, že plavčíka upozorňovali na dítě, které se mělo u otvoru pohybovat. Místo rychlé reakce se ale dočkala pouze vykázání z prostoru atrakce.

dfghjk ( 27. října 2016 12:15 )

To mě zajímá, pošli mi ty éčka poštou v obálce a já ti je pak budu splácet. ZN. Čestné jednání !

sandraine ( 26. října 2016 14:24 )

 Jsem Sandra Kelly Musculler tajemník kabinetu o půjčování peněz mezi zvláště. Musíte půjčování peněz mezi jednotlivci vyrovnat se s finančními potížemi, aby konečně prolomit patovou situaci, která způsobí bankám. Paní sandrana firma je schopna provést úvěr na částku, kterou potřebujete a s podmínkami, které vám usnadní život. Nabízíme 10.000 Euro na 5 milionů Euro na splácení o 5 let do 25 let ve výši 2% ročně. Můžete mne kontaktovat: sandrana_credito@hotmail.com děkuji

897mamon ( 26. října 2016 13:50 )

S tím spratkem to je vážně přehnaný. A ještě mu přát smrt? Není to žádnej vrah. Vaše děti nedělají blbosti? Ta mřížka neměla jít otevřít ani dětem ani dospělým. Špatně odvedená práce. Je jasný, že má vedení bazénu problém, tak to chtěj hodit na kluka.

bum-bec-bum ( 26. října 2016 12:40 )

Když jsi matka, tak víš co děti natropí, co všechno zkouší, proto to nebyl spratek a je od tebe odporné co jsi napsala jako poslední. Ty máš snad spratky doma, víš co dělají, když na ně nedohlížíš, víš leda tak kulový, ale o jiných píšeš jako o spratcích. Jsi kráwa, jednoduše hloupá kráva. Asi si to zavinil sám, pak to byla dětská nerozvážnost a je to tragedie, ale nebyl to žádný spratek, ale hodný kkluk, který si asi neuvědomil jak je to nebezpečné.

steelheart ( 26. října 2016 10:52 )

bohužel je dost pravděpodobné, že té mřížce trochu "pomohli"!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání