Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Češi zotročovali krajany v Británii, sluhové z donucení jedli odpadky

Autor: shp - 
25. října 2016
07:57

Slibovali hory doly, ale z planých slibů byl nakonec jenom teror. Český gang původně z Nového Boru zval do Velké Británie své krajany, které poté do země dopravil a tam si je zotročil. Každému, kdo pro ně nechtěl pracovat, vyhrožovali dva muži a tři ženy násilím.

Růžena T. (36), Petr T. (37), Nela D. (28), Martin T. (37) a Kateřina K. (37) žili v britském Plymouthu, kde zotročovali Čechy, které do země načerno dostali. Nutili je pro ně pracovat zdarma. Před dvěma měsíci ale spadla klec a český gang byl dopaden.

Systematicky oslovovali lidi v českých městech a slibovali jim nový život ve Spojeném království,“ řekl podle BBC policista Stuart Cavin. Jejich oběti musely pracovat 12 hodin šest dní v týdnu. Chodit musely do továren, automyček, ale nuceně pracovaly i v domácnostech.

Češi zažívali v zemi jenom ponižování. Museli bydlet ve skříních, jíst jídlo z odpadkových košů nebo si ho ukrást. Podmínky měli ve Velké Británii děsivé. Policie na případu pracovala půl roku, než se gang podařilo usvědčit.

O výši trestu ještě rozhodne soud. Pětici Čechů hrozí 10 až 14 let za mřížemi. Jejich kriminální činnost jim podle soudu vydělala v přepočtu miliony korun. Jejich úřadování je už ale konec.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání