Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sadomaso hrátky se zvrhly a bankéř ubodal dvě prostitutky: Muži hrozí doživotí

Sadomaso hrátky se zvrhly a bankéř ubodal dvě prostitutky: Muži hrozí doživotí.
Sadomaso hrátky se zvrhly a bankéř ubodal dvě prostitutky: Muži hrozí doživotí.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
24. října 2016
06:54

V Hongkongu předstoupil dnes před soud britský bankéř Rurik Jutting v jednom z tamních nejsledovanějších procesů posledních let. Jedenatřicetiletý Jutting je obžalován z vraždy dvou Indonésanek v roce 2014 a hrozí mu doživotní vězení. Před soudem dnes podle AP prohlásil, že se cítí nevinný z vraždy, ale vinen ze zabití.

Jutting, který byl před vraždou zaměstnancem Bank of America Merill Lynch, býval podle vyšetřovatelů pravidelným návštěvníkem hongkongských nevěstinců. Dvě indonéské ženy ve věku 25 a 30 let byly nalezeny v luxusním bytě, který měl tento absolvent Cambridgeské univerzity pronajatý ve 31. patře v rušné obchodní čtvrti.

Policii zavolal 1. listopadu 2014 před úsvitem sám Jutting s tím, že se v jeho bytě „něco stalo“. Policie po příjezdu na místo nalezla v bytě pobodanou nahou ženu, kterou se již nepodařilo zachránit, dále také kokain, sexuální pomůcky a mobil s fotkami sadomasochistických hrátek. Posléze objevila na balkoně kufr, v němž bylo napěchováno tělo druhé dívky, která měla svázané ruce a nohy.

Juttingův případ před dvěma lety šokoval Hongkong a vyvolal také v asijském finančním centru ostrou vlnu nevole vůči západním bankéřům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání