Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Napadl muže o holích kvůli mobilu: Za kopance do hlavy a ukradený telefon mu hrozí deset let

Napadl muže o holích kvůli mobilu: Za kopance do hlavy a ukradený telefon mu hrozí deset let. (Ilustrační foto)
Napadl muže o holích kvůli mobilu: Za kopance do hlavy a ukradený telefon mu hrozí deset let. (Ilustrační foto)  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, dce - 
22. října 2016
15:26

Chtěl od něj půjčit mobilní telefon, když mu to ale čtyřiašedesátiletý handicapovaný muž odmítl, povalil ho na zem a brutálně ho zbil. Mobil mu nakonec ukradl. Pětatřicetiletý muž teď čelí obvinění z loupeže.

Ostravská policie obvinila z loupeže pětatřicetiletého muže, který v září u zastávky městské hromadné dopravy podle policie napadl čtyřiašedesátiletého handicapovaného seniora. „Opakovaně ho bil pěstí a kopnul do hlavy,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Muže o francouzských holích povalil poté, co mu nechtěl půjčit svůj mobilní telefon. Handicapovaného seniora bil a mobil si nakonec odnesl. „Oběť po nějaké době přišla do prostoru autobusové zastávky, kde si podezřelého muže všimla a požádala jej o vrácení telefonu, aby si mohla přivolat lékařskou pomoc. Muž žádost odmítl, navíc měl poškozeného kopnout do hlavy. Poté, co poškozený dorazil domů, oznámil věc na tísňovou linku,“ uvedla mluvčí.

Obviněný byl v minulosti už odsouzen za majetkovou i další trestnou činnost. „Zkušební doba podmíněně odloženého trestu odnětí svobody dosud neskončila. Policejní komisař učinil podnět ke vzetí obviněného do vazby, soud muže do vazby vzal,“ doplnila Holčáková. Recidivistovi hrozí za loupež až desetileté vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání