Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Bývalý uprchlický tábor obsadili výrobci drog! Vařili tu pervitin ve velkém

Odhalení varny v areálu Červený Újezd bylo i pro zkušené kriminalisty oříškem. Přístup do něj je z několika míst.
Odhalení varny v areálu Červený Újezd bylo i pro zkušené kriminalisty oříškem. Přístup do něj je z několika míst.  (Autor: Blesk – Helena Lacinová)
Autor: lac, ČTK - 
19. října 2016
20:38

Nechvalně proslulý areál v Červeném Újezdu, kde býval utečenecký tábor a později problémový domov důchodců, se stal rájem výrobců pervitinu. Čtyři muži z Mostu (37 až 52) tam ve vybydlené budově vařili pervitin ve velkém.

Mostecká policie zadržela čtyřčlennou skupinu, která podle ní vyráběla a distribuovala pervitin. Drogu vařila v areálu bývalého uprchlického tábora v Červeném Újezdu, řekl dnes novinářům vedoucí mostecké policie Jiří Volprecht. Čtveřici, která skončila ve vazbě, kriminalisté obvinili z výroby a distribuce drog, mužům hrozí až deset let vězení.

Čtveřici mužů kriminalisté sledovali od srpna. Obvinění pro léky dojížděli do Polska, kde skupovali lék Cirrus s vysokým obsahem pseudoefedrinu k výrobě drogy. Tablety posléze mleli na obrovském kávovém mlýnku v areálu hrůzy. V otevřených jímkách schovávali zboží.

„Místo bylo z jejich strany vybráno velmi strategicky a velmi vhodně. Byl tam velký problém, jak objekt sledovat. Příjezdové a odjezdové trasy jsou na několika místech,“ vysvětlil Hasenhörl.

Policisté vařiče zatkli za pomoci zásahové jednotky a obvinili z drogové kriminality. Zajistili dvě laboratoře, hotovost a 174 gramů pervitinu za zhruba tři sta tisíc korun. Tři obviněné poslal soudce do vazby.

Soukromý areál naposledy sloužil jako zařízení pro duševně nemocné a seniory, Ústecký kraj poslední klienty odstěhoval před téměř dvěma roky. Policie teď zjišťuje, zda o výrobě drog věděli hlídač a majitel areálu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání